Brave New World 2.0

NITE (Noord Nederlands Toneel + Club Guy & Roni) & Asko | Schonbergs K(h)AOS
Voor hen die hopen op het beste, maar het ergste vrezen
vr 10 mei 20:15 - 22:35
vr 10 mei ’19
20:15 - 22:35
 • vr 10 mei ’19
  20:15 - 22:35
  Theaterzaal

“De prikkelende inhoud, gecombineerd met het topensemble, maakt Brave new world 2.0 tot één van de meest intrigerende voorstellingen van dit theaterseizoen.” ⭐⭐⭐⭐⭐ (NRC Handelsblad)


Na veel mooie publieksreacties, lovende recensies voor 'Carrousel' en 'Salam', én het winnen van de regieprijs 2018, verheugen wij ons op de volgende regie van Guy Weizman. Zowel qua vorm als inhoud zijn Weizmans voorstellingen urgent, vermakelijk en inspirerend.
 

Brave New World 2.0 onderzoekt de toekomst van de mensheid. De verdeelde maatschappij die Aldous Huxley in 1932 in zijn roman Brave New World schetste was bedoeld als schrikbeeld, maar doet voor de lezer van nu al herkenbaar aan. Artificial intelligence, robots en hyperintelligente algoritmes scheppen kansen maar dwingen ook tot de vraag: wordt de wereld door technologische ontwikkelingen een betere plek, of vergroten deze ontwikkelingen voornamelijk de al bestaande ongelijkheid tussen de haves en de have-nots?

Met Brave New World, maar ook het werk van Naomi Klein (This changes everything, No is not enough), Thomas Piketty (Kapitaal in de 21e eeuw) en Yuval Harari (Homo Sapiens, Homo Deus) als inspiratie, herdefiniëren regisseur Guy Weizman en schrijver Rik van den Bos Brave New World tot een overrompelende, in your face en actuele Brave New World 2.0. Een voorstelling met 23 acteurs, dansers en musici die dwingt tot nadenken en handelen.


Language No Problem – boventiteling!
In de voorstellingen van het Noord Nederlands Toneel + Club Guy & Roni wordt soms (toegankelijk) Engels gesproken. Dit wordt vertaald met Nederlandse boventiteling. Alle Nederlandse teksten krijgen Engelse boventiteling. Daarmee zijn alle voorstellingen van het NNT en Club Guy & Roni, geschikt voor mensen die geen Nederlands spreken. 

Gratis inleiding om 19.15 uur. Kom ook vooraf eten in ons Theatercafé!

Onderdeel van
 • “De prikkelende inhoud, gecombineerd met het topensemble, maakt Brave new world 2.0 tot één van de meest intrigerende voorstellingen van dit theaterseizoen.” (NRC *****)
 • “imposante kijk- en luisterproductie (..) Nog even en we vinden het doodnormaal hoe Weizman van al die ingrediënten een spectaculair gerecht kookt.” (Dagblad van het Noorden ****)
 • “aanstekelijke energie, humor en originele vormgeving” (Dagblad Trouw ***)
 • "grote, belangrijke vragen, die door Weizman visueel verbluffend zijn verpakt" (de Volkskrant ***)
   

Eten bij toneel

Kom voor een smakelijke appetizer voorafgaand aan uw toneelbezoek bij ons eten in het Theatercafé. U zit met medebezoekers aan lange tafels die vol lekker eten staan om te delen. En wij zorgen voor een boeiend randprogramma rondom de voorstelling.
Voor € 20 p.p. eet u mee. Om 18.30 uur is ons theater geopend en vanaf 18.45 uur worden de gerechten uitgeserveerd. Wij zien u graag! Reserveren kan hier.
 

Credits

tekst: Rik van den Bos, naar Aldous Huxley | regie: Guy Weizman | choreografie: Roni Haver | muziek: Asko|Schönbergs K(h)AOS | spel: Bien De Moor, Bram van der Heijden, Veerle van Overloop, Hendrik Aerts, Igor Podsiadly, Angela Herenda, Adam Peterson, Sofiko Nachkebiya, Camilo Chapela, Harold Luya e.a.