237 redenen om door te gaan

Orkater
A feelgood voorstelling over het leven zelf
di 23 apr 20:15 - 21:45
di 23 apr ’19
20:15 - 21:45
  • di 23 apr ’19
    20:15 - 21:45
    Theaterzaal

Theatermakers Geert Lageveen en Leopold Witte maken de balans op. Allebei dik in de vijftig en hoe gaan ze daarmee om? Waar staan ze in het leven? Welke rol willen ze nog spelen? En hoe willen ze herinnerd worden? Terwijl ze plaatjes draaien van overleden helden en leeftijdgenoten, leggen Geert en Leopold elkaar het vuur na aan de schenen. “Alles klopt aan deze voorstelling. Een juweeltje.” (Theaterkrant *****)

Regisseur Michiel de Regt laat de twee doen waar ze goed in zijn: een theatrale versie spelen van zichzelf. 237 redenen om door te gaan speelde in 2017 als lunchvoorstelling in Theater Bellevue en wordt wegens succes in langere versie door het hele land en ook in ons theater gespeeld.

Theaterkrant *****:
“Alles klopt aan deze voorstelling. Een juweeltje.”

De Volkskrant ***:
“Je bent niet meer jong, je wilt nog steeds van alles, maar de doodsangst dringt zich steeds vaker op. En toch weet het stel er een positieve draai aan te geven.”

Scènes ****:
“Feelgoodtheater in optima forma, zonder dat het oppervlakkig wordt. (…) ‘237 redenen om door te gaan’ is door het nadenken over de dood, een ode aan het leven geworden.”

Het Parool ****:
“Juist door de lichtvoetige toon komen de verhalen aan.”

 

Credits

tekst en spel: Geert Lageveen en Leopold Witte | regie: Michiel de Regt | dramaturgie: Laura van Dolron