Topdanstalenten met het beste uit het klassiek ballet en werk van eigentijdse dansmakers

Unboxing Ballet

Het Nationale Ballet Junior Company
7 apr
14:30

De Junior Company gaat dit seizoen op reis door het hele land en komt met 'Unboxing Ballet' ook naar Delft. Een programma dat klassiek ballet op het hoogste niveau koppelt aan werk van eigenzinnige en eigentijdse choreografen als Daniela Cardim, Wubkje Kuindersma en Milena Sidorova.

 

‘Paquita Suite’, de veelgeprezen bewerking die Rachel Beaujean maakte naar Marius Petipa’s meesterwerk, is een “Bengaals vuurwerk van spitzenvariaties”, aldus de Volkskrant. De choreografie vereist een loepzuivere techniek, virtuositeit en balletschwung, en is daarmee een ideale test voor de jonge talenten.
 

Milena Sidorova, grand sujet bij Het Nationale Ballet, creëerde het geestige ‘WITHDRAWN’, een groepswerk voor de twaalf dansers. Daniela Cardim werkt verder aan haar ‘What Got You Here’, een work in progress dat is geïnspireerd op de bestseller ‘Een kleine geschiedenis van bijna alles’ van schrijver Bill Bryson. Het programma wordt afgesloten met een nieuw werk van Ernst Meisner, de bevlogen coach van de Junior Company.

 

Programma:

 

Paquita Suite
Choreografie: Rachel Beaujean, naar Marius Petipa
Muziek: Edouard-Marie-Ernest, Deldevez en Ludwig Minkus
 

What Got You Here – wereldpremière
Choreografie: Daniele Cardim
Muziek: Nico Muhly
Kostuumontwerp: Daniele Cardim i.s.m. Olives Haller
 

Mesmer – wereldpremière
Choreografie: Wubkje Kuindersma

 

WITHDRAWN
Choreografie: Milena Sidorova
Muziek: Emilie Satt, YBMM, DJ 7su, Butterfly
 

Fuse
Choreografie: Charlotte Edmonds
 

Revelry
Choreografie: Ernst Meisner
Muziek: Lowell Liebermann
 

Programma

Dit evenement is onderdeel van het Delft Moves festival, dat mede mogelijk gemaakt wordt door: VSB Fonds, Fonds 1818, Vrienden van Theater de Veste, Stichting Hulp aan Delftse Jongeren, Theater de Veste, House of Styles e.a.

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie