Een goed mens

Jules Croiset & Victor Reinier
22 mrt
20:15
  • vr 22 mrt
    20:15
    Theaterzaal
    Geweest

Een thrillerkomedie in regie van Johan Doesburg, gespeeld door Victor Reinier en Jules Croiset. Een dokter krijgt aan het eind van zijn leven bezoek van zijn jongere ik.

Een dokter krijgt aan het eind van zijn leven bezoek van een man, die niet van plan is ooit nog te vertrekken. Samen bespreken zij hun verwachtingen van het leven en waarom er zoveel anders is verlopen dan de bedoeling was. Is de jongere man naïef of is de oude dokter cynisch? Of komen ze er samen achter dat hun leven helemaal niet zo mislukt is? Waarom blijft de jongere man en wat hebben de twee mannen met elkaar gemeen? Een intrigerende thrillerkomedie, die velen een spiegel voorhoudt.

 

Flip Broekman schreef de thrillerkomedie 'Een goed mens'. Publiekslieveling Victor Reinier, afgelopen seizoen te zien in de komedie 'Roem' en al jaren hoofdrolspeler in de populaire televisieserie 'Flikken Maastricht', speelt samen met toneelcoryfee Jules Croiset. De regie is in handen van Johan Doesburg, voormalig artistiek leider van Het Nationale Toneel.

 

Note: Jules Croiset heeft de rol overgenomen van Aart Staartjes die vanwege gezondheidsredenen de rol moet teruggeven.

 

Quotes:  

"Victor Reinier en Jules Croiset zijn een aan elkaar gewaagd duo in Een goed mens" ★★★☆☆ - Volkskrant

 

"Een prachtige thrillerkomedie met topacteurs Aart Staartjes en Victor Reinier." - Theater.nl

 

''De sobere regie van Johan Doesburg legt de nadruk op de dialogen, waarin komische wendingen en filosofische gedachtegangen mooi zijn verweven.'' Elisabeth Oosterling - Trouw ★★★☆☆
 

 

Over Jules Croiset


Jules Croiset (1937) begon op 17-jarige leeftijd aan het theatervak. Sindsdien heeft hij bij alle grote theatergezelschappen diverse toonaangevende rollen gespeeld in stukken van o.a. Shakespeare, Sophocles, Feydeau, Tsjechov, Vondel, Albee en Yasmina Reza. Voor zijn titelrol in ‘Platonov’ van Tsjechov ontving hij in 1979 de Louis d’Or.
Zijn laatste grote rollen aan het Nederlandse toneel waren in 2003 bij het Nationale Toneel (De Dood van een Handelsreiziger) in 2014 bij Bostheater (De Verleiders), bij Hummelinck Stuurman Theaterproducties in Karakter van Bordewijk (2010) en BINT van dezelfde schrijver (2016). Momenteel is hij te zien in Het hout bij Internationaal Theater Amsterdam.
 

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie