Altijd feest om naar de magische kwaliteiten van Delfgaauw te kijken

Paradijsvogels

Fred Delfgaauw
23 mei
14:30
  • do 23 mei
    14:30 - 15:40
    Theaterzaal
    Geweest

In zijn nieuwe solovoorstelling sleept Delfgaauw ons op onnavolgbare wijze mee in de wereld van kluizenaars en theatrale grootheden. Naar Den Haag waar hij zijn vroege jeugd doorbracht. De paradijsvogels uit zijn verleden én het geloof inspireerden hem om van ‘zeker weten’ naar de schoonheid van twijfel te gaan.

U kent ze wel. Ze zijn bijzonder. Volgens velen vreemd, lachwekkend. Fred Delfgaauw is geïntrigeerd door mensen die worden gezien als ‘een vreemde eend in de bijt’, maar die in werkelijkheid paradijsvogels zijn. De manier waarop zij naar de wereld kijken, gaat vaak gepaard met humor. En misschien hebben ze wel gelijk, want wie is er nu gek? 

 

Na het enorme succes van 'In de wachtkamer van de liefde' kunnen we ook nu weer rekenen op humor en ontroering. Die zó dicht bij elkaar liggen dat het heerlijk schuurt. De meesterverteller en maker van een unieke vorm van totaaltheater weet zijn publiek te vangen met minimale middelen.

 

Let op: dit is de nieuwe speeldatum i.p.v. 26 februari, toen de voorstelling geen doorgang kon vinden. De aanvangstijd is 14.30 uur (i.p.v. eerder gecommuniceerde 14.00 uur)

 

Over ‘Paradijsvogels’ schreef:

  • NRC: ‘…door Delfgaauws vakmanschap ga je van de typetjes houden. Door hen laat je je graag rondleiden door de Haagse buurt.’
  • Theaterkrant.nl: ‘Het is altijd een feest om naar de magische kwaliteiten van Delfgaauw te kijken…Op fenomenale wijze vertolkt.'
  • Haarlems Dagblad: ‘Fred Delfgaauw is een geboren verteller en een uitstekende poppenspeler. Toepasselijke muziekflarden…een perfecte belichting en mooi gemaakte poppen. Minimale middelen met een maximaal effect…een echte theatertovenaar.’Trouw: ‘Delfgaauw laat zijn excentrieke poppenkarakters in dialoog met hem erop los fulmineren, nostalgisch mijmeren en filosoferen, doorsneden met geestige oneliners…taalvirtuoos…meesterverteller.’

Credits

regie: Aus Greidanus sr. | tekst en spel: Fred Delfgaauw

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie