Psychologisch gelaagd en onthutsend liefdesdrama

Die tote Stadt (Erich Wolfgang Korngold)

Nederlandse Reisopera
5 feb
17:45
  • di 5 feb
    17:45
    Zuiderstrandtheater
    Geweest

De muziek van Erich Wolfgang Korngold maakt een spectaculaire comeback. Steeds meer muziekliefhebbers laten zich meeslepen door zijn laatromantische klankwereld. ‘Die tote Stadt’ is een meesterwerk waarin hoofdpersoon Paul zijn gestorven geliefde Maria niet kan vergeten. In melancholie verzonken krijgt hij hallucinaties, die op het toneel worden verbeeld met Korngolds subliem georkestreerde tovermuziek. Hij dwaalt dagdromend door Brugge, voor hem 'een dode stad'.

 

Deze opera vindt plaats in het Zuiderstrandtheater in Den Haag. We vertrekken vanaf Theater de Veste om 18.00 uur. Met inleiding in de bus.

Credits

libretto: Paul Schott | naar de roman Bruges-la-Morte van Georges Rodenbach | dirigent: Antony Hermus | regie: Jakop Peters-Messer | met het Noord Nederlands Orkest en koor Consensus Vocalis

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie