TWOOLS

Scapino Ballet Rotterdam
Kleurrijke staalkaart van het moderne ballet
vr 14 dec 20:15
vr 14 dec ’18
20:15
  • vr 14 dec ’18
    20:15
    Theaterzaal

'TWOOLS' is een choreografische achtbaan die je in hoog tempo langs verschillende werelden voert. Een opwindende voorstelling vol vaart waarin korte dansstukken, van topchoreografen en nieuw talent, elkaar non-stop opvolgen.

Gedanst door dansers van wereldklasse die moeiteloos omschakelen van de ene stijl in de andere. Bij 'TWOOLS' gaat het om originaliteit, veelzijdigheid en virtuositeit. Een must see voor dansfans en een speeddate voor beginnende dansliefhebbers.
 

De 6 werelden van TWOOLS

De wereld slaat op hol in It’s gonna rain van Maciej Kuzminski. Op opzwepende muziek van Steve Reich ontstaat een ware uitputtingsslag. Shin A Lam van Marcos Morau vertelt in pijlsnelle bewegingen het verhaal over een waargebeurd drama in de sportwereld. In het mooi gestileerde While the leaves are blowing van Ryan Djojokarso heeft men tot zonsondergang de tijd om een partner te vinden. Wie blijft er over? In Norai van Miquel G. Font wordt de spanning tussen twee mensen letterlijk zichtbaar dankzij een fraai kostuum- en toneelontwerp. Het universum van The Swimmer van Ed Wubbe is een en al liefde. Als in een sciencefictionfilm creëert Joeri Alexander Dubbe in Ladder ’84 een fantasiewereld.

Inleiding op voorstelling om 19.15 uur

Met The Swimmer, het mooiste duet uit TING!