Rotatie

Jan Beuving
Neerlands Hoopwinnaar terug met nieuw programma
wo 12 dec 20:15
wo 12 dec ’18
20:15
  • wo 12 dec ’18
    20:15
    Theaterzaal

"Beuving past in een moderne trend om wetenschap met cabaret te mengen. Diederik van Vleuten haalt de geschiedenis erbij, Tim Fransen de filosofie en Beuving de wiskunde. Maar hij geeft ook duidelijk aan dat hij in een lange cabarettraditie staat met kleine verwijzingen naar Willem Wilmink (de rebbe) en Wim Sonnevelds conference Waar is de gulle lach op heden gebleven?
Voeg daarbij de muziek van Tom Dicke die voor de wisselende sferen bijpassende ritmes en melodieën heeft bedacht en je komt uit bij een programma dat de perfectie benadert." (Theaterkrant)

Een rotatie is een wiskundige draai. En dat is precies wat Jan Beuving doet: hij geeft een wiskundige draai aan de dingen. Hij telt dus zijn passen en past op zijn tellen. Hij staat ronduit vierkant achter zijn woorden, lijnrecht tegenover wat krom is en denkt over veel vlakken diep na. De taal maakt pirouettes in zijn liedjes. De logica tolt in zijn zinnen. Of jij duizelig wordt? Dat is niet de bedoeling. Alles is volstrekt nozel, navolgbaar en benullig.

Winnaar Neerlands Hoop 2017

"Het motto van mijn programma’s is: ‘De bèta's kunnen hun hart ophalen, en de alfa’s hun cijfers.’

Jan Beuving

Credits

tekst en spel: Jan Beuving | muziek: Tom Dicke