Daverende mix van dans en video

Motors

155
22 nov
20:15
  • do 22 nov
    20:15
    Theaterzaal

de Volkskrant **** over 155 (eenvijfvijf): “Geen stoer en ongenaakbaar imago, met gespierde tattoos boven laaghangende broeken. Maar een hilarisch spel met ego, uiterlijk en opgepoetste verwachtingen.”

155 (eenvijfvijf) is een collectief dat dans en video op spetterende wijze combineert. Nadat de mannen de poppodia en festivals veroverden met ‘LIJF’, keren ze terug naar de theaters met ‘Motors’. Dat ze daar thuishoren, hoeven ze niet meer te bewijzen. “Een explosie van onversneden dansplezier”, schreef Het Parool en gaf vier sterren aan ‘Episch’.
 

Wat ‘Motors’ precies is, valt moeilijk te zeggen. Is het theater, is het dans, is het iets met motoren? Gaat het over vrienden die altijd alles samendoen en stiekem ook hun eigen identiteit weten te behouden? “Dikke boeie”, aldus de mannen, want als je maar hard genoeg gas geeft, hoort niemand je huilen in je helm. 155 maakt in ieder geval voorstellingen vanuit hun fascinatie voor de wereld waarin zij (en wij) nu leven en bewegen. En ja, motoren en dans zijn toevallig wel hun grootste hobby’s.
 

  • Theaterparadijs ★★★★☆: "Een creatieve gekte vol talent op een podium. Zo kan je deze dans of nee theater of toch komedie voorstelling wel noemen. (...) Dit is meer dan slechts een dansshow. Noem het absurde theater kunst maar wel één met fantastische dansers in het midden die stuk voor stuk de show stelen. Absoluut de moeite waard!"
  • de Volkskrant ★★★☆☆: "155, de Jiskefet onder de urbandansgezelschappen, neemt zichzelf vooral niet te serieus. (...) ze headbangen, pogoën, breakdancen en backspinnen, in een mist van rook en laserlicht."
  • Theaterkrant: "Motors is zeker niet de meest diepgravende of vernieuwende dansvoorstelling. Ondanks de motoren en de videobeelden ook niet de spectaculairste. Hoeft ook niet, want met Motors raakt danscollectief 155 wél iedereen in de grote zaal van Stadsschouwburg Utrecht, jong én ouder, en creëert vanaf de eerste minuut met dans, motoren en zelfrelativering een feestelijk pleidooi voor alledrie."

"Een creatieve gekte vol talent op een podium"

Onderdeel van:
Delft Moves
Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie