KOORTS

Ali B
Nederland is misschien niet ziek, maar heeft wel koorts
wo 31 okt 20:15
wo 31 okt ’18
20:15
  • wo 31 okt ’18
    20:15
    Theaterzaal

Helaas moet de voorstelling op 31 oktober worden verplaatst naar 9 januari 2020. Bezoekers die een ticket hebben gekocht, worden/zijn door het theater op de hoogte gesteld.

Ali B heeft een druk bestaan. Behalve als rapper, jurylid bij The Voice en gevierd tv-programmamaker, timmert hij ook als theaterman stevig aan de weg. Zo won hij met ‘Ali B geeft antwoord’ de Neerlands Hoop 2012 en werd hij voor ‘Ali B beken(d)t’ genomineerd voor de Poelifinario.

En Ali is nog lang niet uitgepraat. Want er zijn nog genoeg onderwerpen waar hij zijn licht over wil laten schijnen. Daarbij wint zijn optimisme het nog altijd van zijn bezorgdheid. Of zoals hij het zelf bijna Cruijffiaans formuleert: “Zelfs als het mis gaat, komt het goed.”

Nederland is misschien niet ziek, maar heeft wel koorts. Het verhitte debat doet de temperatuur hoog oplopen en nadert af en toe het kookpunt. Maar koorts is ook het begin van genezing, van opwinding en nieuwe kansen. Ali steekt daarom zijn thermometer in de bilspleet van de Nederlandse maatschappij en meet de temperatuur. Benieuwd naar de uitslag?
 

[reprise]

Credits

tekst en spel: Ali B | regie: Titus Tiel Groenestege