Het Filosofisch Café - God houdt van seks

Cultuurtheoloog Frank G. Bosman
do 18
januari
  • do 18 jan 2018
    20:30
    Theatercafé
    Geweest

Het is kennelijk een slecht huwelijk: seks en geloof. Seks roept associaties op met vrijheid, liefde en zinnelijk genot. Geloof daarentegen roept bij veel Nederlanders precies tegenovergestelde associaties op: kuisheid, onthouding en vrijen-met-de-handen-boven-de-lakens.
Maar hoewel de christelijke traditie zeker lijdt aan seksueel pessimisme, lijkt het erop dat ook binnen de seculiere samenleving steeds meer aandacht komt voor de problemen rond seks: van mensenhandel tot de drempelloze toegang tot internetporno.

Cultuurtheoloog Frank G. Bosman houdt een hartstochtelijk pleidooi voor goddelijke erotiek. Op basis van een analyse van het christelijke Sexualpessimismus en de rol van het begrip ‘reinheid’ in onze cultuur, pelt hij de Bijbelse boodschap af tot hij slechts naakte lijven overhoudt. Bosman ziet liefde, seks en erotiek als onconditionele zelfgave, als viering van het aan ons gegeven leven, en als voorproefje van hemelse heerlijkheden. God houdt van seks.

 

Cookies

We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.

Klik hier voor meer informatie Sluiten