Je dagelijkse dosis digitale cultuur

Als jij niet naar het theater kan komen, komt het theater naar jou en kun je genieten van voorstellingen, concerten en heel veel moois dat uiteenlopende performers te bieden hebben. We tippen hier manieren om aan je dagelijkse dosis cultuur te komen.

We hebben de leukste video's, livestreams, podcasts en andere content voor je verzameld. Deze zijn goed voor uren aan kijk-, scroll- en luisterplezier, zodat jij je voorlopig niet hoeft te vervelen.

Tim Franssen - de Volkskrant
Tim Fransen met podcast op VK.nl
De samenleving is piepend en krakend tot stilstand gekomen door het coronavirus. Is dit de genadeklap? Of juist de noodrem? In ‘Beschaving: De Nabeschouwing’ beschouwt cabaretier en filosoof Tim Fransen de crisis.
Diederik van Vleuten
Topvoorstellingen van Van Vleuten
Drie volledige voorstellingen van Diederik van Vleuten staan op YouTube: 'Buiten Schot', 'Daar Werd Wat Groots Verricht' en 'Mijn nachten met Churchill'.
Noord Nederlands Toneel
Noord Nederlands Toneel
Hou de Facebookpagina van het NNT goed in de gaten: "Je kunt nu even niet naar het theater, maar niet getreurd, we komen wel naar jou toe. We hebben zorgvuldig gekeken naar de registraties en de mooiste voor je uitgezocht."
Theaterkrant
Beluister de Theater Podcasts
Met enige regelmaat publiceert de Theaterkrant podcasts. Van harte aanbevolen!
Haagsch College
Blijf op de hoogte met het Haagsch College
Onze partner op het gebied van theatercolleges en andere spraakmakende bijeenkomsten biedt verschillende colleges aan; "... nog steeds flinke verdieping bij het nieuws, maar dan online! "
Claudia de Breij
Muziek van Claudia de Breij
Bezoek op iTunes de pagina van Claudia de Breij voor een mooi overzicht van haar albums en verschillende nummers.
Scapino Ballet Rotterdam
Scapino Ballet Rotterdam
Maandagavond = Scapino avond! Zolang de theaters dicht zijn streamt Scapino elke maandag om 20.30 uur een voorstelling, film of documentaire van of over Scapino.
Comedy Club Haug
Comedy Club Haug Live!
Onze samenwerkingspartner voor Comedy Club Delft heeft diverse comedy gigs online gezet. Veel plezier!
Maas Theater en Dans
MAAS TV: thuis theater kijken
Je kunt Maas Theater en Dans zien, thuis op de bank. Bekijk registraties van Maasvoorstellingen, elke dag een nieuwe… Elke registratie blijft er zeven dagen op staan.
Nederlands Dans Theater
Nederlands Dans Theater TV
Een gratis streaming-serie van NDT-balletten van bekende choreografen. Iedere week lanceert het gezelschap een nieuwe video.
Showponies
Showponies (deel 1)
Cabaret, musical en comedy in één voorstelling. Alex Klaassen brengt entertainment van het hoogste niveau. Eerder bij ons te zien, nu kan je ook de registratie van deel 1 online bekijken.
Het Nationale Theater
De Decamerone: honderd dagen een verhaal
Elke dag is er om 20.00 uur een nieuwe aflevering met een andere acteur. De afleveringen duren 5 tot 10 minuten en worden thuis gefilmd. Samenwerking van ITA, VPRO/MONDO en Het Nationale Theater.
De Correspondent
Beluister de podcasts van De Correspondent
Met De Correspondent presenteerde we al verschillende colleges, zoals een met Rutger Bregman. Bekijk hun content online, waaronder verschillende podcasts.
Donderdag Verwonderdag
Donderdag Verwonderdag
Bezoek op donderdag v.a. 18.00 uur onze Facebookpagina voor de Donderdag Verwonderdag. Iedere week een prachtproductie van een groot gezelschap.
Scapino Ballet Rotterdam
Dans mee!
Ben je het stilzitten al zat? Ga dansen in je woonkamer! In deze dansles ga je samen met Scapino docent Yannick Pepijn Wagenaar aan de slag.
Het Nationale Theater
"... een Netflix-serie op toneel."
Het Nationale Theater won onze publieksprijs De Delftse Kijker met 'The Nation'. Niet gezien? Nog een keer kijken? Bingewatch alle afleveringen vanaf je eigen bank!
Van Kooten & De Bie
Van Kooten & De Bie
Speciaal voor alle thuiswerkers: ‘Thuiswerken’ (1986) door Van Kooten en De Bie!
Studium Generale
Studium Generale Recordings
In Theater de Veste en bij de TU Delft hebben hele interessante bijeenkomsten en colleges plaatsgevonden. Bekijk ze nu via Studium Generale Recordings.
Metropole Orkest
Metropole Orkest op wo, vr en zo
Het Metropole Orkest laat je op woensdag, vrijdag en zondag op Facebook een livestream zien van verschillende concerten.
Theaterkrant
Theaterkrant: 'Theater zonder publiek'
In de Theaterkrant tref je in het artikel 'Theater zonder publiek: een lijst met streams en online registraties' een mooie opsomming.
NRC
"Voor cabaretiers is het even wennen"
Het NRC schreef een artikel over hoe cabaretiërs en comedians opzoek zijn naar een nieuwe manier om het publiek te vermaken.
Nederlandse Bachvereniging
Matthäus-Passion
Integrale uitvoering van de Matthäus-Passion van Johann Sebastian Bach vanuit de Grote Kerk van Naarden door de c o.l.v. Jos van Veldhoven.
Facebook
Check onze Facebookpagina
Op onze Facebookpagina plaatsen we geregeld updates, nieuwtjes, leuke filmpjes en meer. Follow us!

Oproep aan de bespelers van ons podium: stuur ons een bericht met jouw beste content voor het publiek van Theater de Veste via de contactpagina op deze site.