The Passion of Jesus Christ

The Best of Britain
Een muzikale vertelling
do 2 apr 20:15
do 2 apr ’20
20:15
  • do 2 apr ’20
    20:15
    Theaterzaal

In 2011 vertolkte Syb van der Ploeg als eerste de rol van Jezus in ‘The Passion’, het muzikaal-Bijbelse evenement dat sindsdien door Nederland reist.

The Best of Britain, Syb, Maarten Peters, Edward Reekers en Brenda Bee en hun vijfkoppige band, brengt het indrukwekkende en wereldberoemde verhaal over de laatste dagen van Jezus aan de hand van hoogtepunten uit ‘Jesus Christ Superstar’ en andere songs die bij het lijdensverhaal passen. In een groots en hedendaags decor en ondersteund door een strijkersensemble, wordt het een meeslepende avond. Met muziek van onder meer Led Zeppelin, U2, Queen, The Beatles, Coldplay, Robbie Williams en Talk Talk.

Syb van der Ploeg over deze nieuwe versie van de Passie

“Het centrale thema binnen de voorstelling is dat deze tijd een nieuwe Jezus zou kunnen gebruiken. Dat betekent dat de voorstelling een zoektocht is naar Jezus; maar vooral ook naar dat wat beter zou kunnen in onze wereld. We leven namelijk in een tijd van tegenstellingen, en daarom van conflicten en polarisatie. We zijn allemaal boos, vooral boos op elkaar en we geven daar óf elkaar óf God de schuld van. Maar wat zou er gebeuren als we elkaar meer zouden respecteren. “Heb je naaste lief als jezelf” is een prachtig inzicht”  

[toegangsprijs inclusief drankje | bewaakte garderobe]
 

Credits

script: Dick van den Heuvel | beeldregie: Steven de Jong | met: Syb van der Ploeg, Maarten Peters, Edward Reekers, Brenda Bee, Hubert Heeringa en Julian Thomas