Curious Sunday

Another Kind of Blue | David Middendorp
David deelt graag zijn technologie fascinatie
zo 24 feb 14:30
zo 24 feb ’19
14:30
  • zo 24 feb ’19
    14:30
    Theatercafé

Another Kind of Blue brengt dans en technologie samen op het podium. De drijfveer hiervoor is nieuwsgierigheid naar zowel mens als technologie. Daarom organiseert Another Kind of Blue ‘Curious Sundays’ in Theater de Veste, bijeenkomsten waar vanuit verschillende invalshoeken technologie en kunst centraal staan.

Op zondag 24 februari om 14:30 uur gaat David o.a. in op het fenomeen 'virtualisering': 

"Virtualisering is volop aanwezig in onze producties en ik zal hier meer over vertellen naar aanleiding van twee projecten: Airman en Suza's wereld. Airman tourt momenteel door het land als onderdeel van Flirt with Reality en in deze choreografie komen dans en drones samen. Suza's wereld is een project wat ik bedacht heb, omdat ik het vreemd vond dat kinderen bij jeugdtheater en -dans vaak stil op een stoel moeten zitten terwijl de volwassenen lekker dansen. Het plan is om een digitale interactieve omgeving te maken die kinderen uitdaagt te bewegen en ze daarmee zelf onderdeel van een voorstelling maakt die leuk is om naar te kijken. Daarover op 24 februari meer!"

David heeft Ruud Op den Kelder, expert op het gebied van interactieve werelden, uitgenodigd om je nog verder mee te nemen in de wereld van virtual reality.

  • Theatercollege door: David Middendorp en Ruud Op den Kelder
  • Gespreksleider: Menno van der Meer
  • Datum/tijd: 24 februari 2019 - 14.30 uur
  • Locatie: Theatercafé - Theater de Veste

Programma

Data: 24 februari en 12 mei 2019

“Delft is de stad van cultuur en technologie. Juist die combinatie staat ook centraal in mijn werk en dit maakt de samenwerking met Theater de Veste zo perfect"

David Middendorp