Just Jazz 2018

Groover presents: Broken Brass Ensemble, WILD organ & drums e.a.
Gratis jazz festival door Delftse Studenten Jazz Vereniging Groover
di 8 mei 20:00 - wo 9 mei 02:00
di 8 mei ’18
-
wo 9 mei ’18
Vanaf 20:00
  • di 8 mei ’18
    -
    wo 9 mei ’18
    Vanaf 20:00
    Foyer

Een dansende menigte. Hier en daar is er iemand aan het crowdsurfen. Jong en oud gaat een avond lang vol energie los op de beste live jazz, soul, funk en alles wat er mee te maken heeft. Dit kan alleen maar Just Jazz zijn.

Op dit jaarlijkse eendaagse mini-festival, georganiseerd door leden van de Delftse Studenten Jazz Vereniging Groover, staat sinds een aantal jaren de top van de Nederlandse jazzscene op de planken van Theater de Veste. Voor een aantal van Groovers eigen bands is dit ook hét moment om een breed publiek te laten zien wat ze in hun mars hebben. De afgelopen jaren bevatte de line-up bands zoals Gallowstreet, BRUUT, Sven Hammond Soul en vorig jaar New Cool Collective.

Ook dít jaar belooft het weer een gaaf feest te worden. Het grootste deel van de bands is al aangekondigd op het facebook evenement ‘Just Jazz 2018’ (like en deel!). Externe acts dit jaar zijn:

Groover Big Band ft. Maarten Hogenhuis

Groovers eigen big band zal samen met de saxofonist Maarten Hogenhuis – bekend van BRUUT en het Maarten Hogenhuis trio – een onvergetelijk begin van de avond neerzetten op 8 mei.

Broken Brass Ensemble

Deze 8-koppige blazersmanifestatie heeft al vele podia in binnen- en buitenland ondersteboven gezet. Op 8 mei zullen zij nu als tweede hoofdact het hele theater aan het dansen maken met New Orleans Brass versie 2.0.

WILD organ & drums

Een ronkend orgel en kletterende drums; less is more. Onderschat deze twee mannen niet; als laatste act in Theater de Veste op Just Jazz 2018 zullen zij nog één keer iedereens voeten (of hele lichaam) van de vloer halen, voordat het publiek doorgaat naar de laatste acts in STECK!
 

Toegang is gratis en is voor iedereen toegankelijk.