Keti Koti Conference

Jeffrey Spalburg
Het is tijd om de ketenen te verbreken en toch meer te verbinden met elkaar.
do 27 jun 20:15
do 27 jun ’24
20:15

Laat je meeslepen in de onderhoudende Keti Koti Conference en begrijp waarom we samen ons verleden delen. Wacht even: Een cabaretvoorstelling over de afschaffing van de slavernij? Precies! Is dat niet veel te lang geleden? Zou kunnen! Daar heb ik toch niks mee te maken? Toch wel! Wij allemaal. Omdat wij nu eenmaal in Nederland wonen. 

Steeds meer mensen maken kennis met Keti Koti, het verbreken van de ketenen. Een steeds grotere groep weet zelfs waar het voor staat: de dag dat Nederland de slavernij afschafte. Dat is feest. Voor iedereen. Want geen weldenkend mens kan vóór slavernij zijn. Veel is ook nog onduidelijk. Over hoe dat ging. Over wat we vieren. En waarom dat nu nog steeds belangrijk is.

MC Jeffrey Spalburg en DJ Phantom

De makers van FATU, MC Jeffrey Spalburg en DJ Phantom gaan graag het verhaal aan met de zaal. Inmiddels zijn zij de langstlopende comedyshow van Nederland en weten ze als geen ander hoe je op een hilarische maar toch inhoudelijke manier contact legt met je publiek. Ongeacht wie voor je zit. In deze comedyspecial worden ze ondersteunt door de beelden en animaties van VJ Bikkel en nemen ze je vanuit het heden mee terug maar kijken vooral vooruit. Wat vieren we met Keti Koti? Waar staat het voor? Wat is de erfenis van ons koloniaal verleden op vandaag de dag? Hoe geven we dat een plek en nog belangrijker; hoe gaan we samen verder? Want de enige weg is vooruit. Ken je verleden en wees klaar voor de toekomst.


Keti Koti Conference. Het is tijd om de ketenen te verbreken en toch meer te verbinden met
elkaar.

Jeffrey Spalburg

Jeffrey behoort inmiddels tot de veteranen in de Nederlandse comedyscene. Ooit begonnen als MC, doorliep hij de toneelschool en werkte hij 15 jaar als acteur voor theater, TV en een beetje film. Echt tot leven kwam hij pas toen hij via de stand-up comedy het cabaret ontdekte en zijn eigen platform, FATU opzette. Vanuit het Bijlmer Parktheater en ook op andere plekken in het land is het inmiddels de langst lopende comedy show van Nederland geworden. In 2016 organiseerde hij zelf het tienjarig jubileum van dit platform in een uitverkochte Heineken Music Hall (nu Afas Live) en zette daarme de toon voor grote comedy line-up shows. Hij maakte vanaf 2007 vier avondvullende shows die ook op TV zijn uitgezonden en tegenwoordig via de verschillende online streamingsdiensten zijn te zien. Zijn laatste voorstelling BAAS staat sinds de zomer van 2021op Netflix.

De laatste paar jaar is hij zijn twee grote liefdes theater en muziek steeds meer aan het combineren en is hij te zien in grote muziektheaterproducties als ‘It’s A Man’s World’, ‘The Soul Preacher of ‘Swingin’ Harlem’. In die laatste maakte hij in 2016 zelfs zijn debuut als jazzzanger. Er zijn maar weinig plekken in Nederland waar hij niet heeft opgetreden of gepresenteerd. Langs alle theaters als kernlid van urban theatergroep Made In Da Shade. Als presentator op Lowlands, het Black Achievement Gala of North Sea Jazz. En natuurlijk als comedian op Laughing Matters, Utrechts Internationaal Comedy Festival (UICF), International Comedy Festival Rotterdam (ICFR), Toomler en Club Haug. Sinds 2005 is hij vast verbonden aan het Comedycafé Amsterdam.

Jeffrey heeft als maker altijd zijn eigen teksten geschreven. Dat kon varieëren van een column tot stand-up comedy of muziek. De laatste jaren is daar zelfs meer de focus op komen te liggen en schrijft en regisseert hij steeds meer voor collega cabaretiers en muzikanten waaronder Nabil, Gers Pardoel, Roué Verveer en Willie Wartaal als ook de grote muziektheaterproductie From South East With Love die afgelopen zomer te zien was op TV.

Een volgende stap is het uitbrengen van zijn eerste roman ‘Ik ben jullie meester’ die in juni dit jaar wordt uitgegeven bij uitgeverij DasMag.