Zondagochtendconcert

Arosa Trio
17 mrt
11:30
  • zo 17 mrt
    11:30
    Theaterzaal
    Geweest

De dames van Arosa Trio beleefden hun eerste gezamenlijke muzikale avontuur op uitnodiging van de Nederlandse Orkest- en Ensemble-Academie in de zomer van 2009. Ondanks hun verschillende achtergronden ervoeren ze onmiddellijk een natuurlijke klik, en besloten om als muzikaal team verder te gaan.

Toernees door Nederland en Europa volgden met o.a. de uitvoering van het Triple Concerto van Beethoven met de Bergische Symphoniker o.l.v. Stephan Tetzlaff in Duitsland en de opening van de nieuwe Serie op de Dinsdagmiddag in het Concertgebouw.

 

De naam Trio Arosa is geïnspireerd op Achille Arosa, de peetvader van Claude Debussy en een gerespecteerd kunstverzamelaar van met name impressionistische schilderijen.

 

Het programma is op verzoek van het ensemble iets aangepast (zie onderaan deze pagina).

 

Inleiding voorafgaand aan concert

Om 10.45 uur geeft musicus & muziekverteller Brechtje Roos een introductie op dit concert. Laat uw oren op scherp zetten en geniet nog meer van het concert!

 

Voor meer muziekverdieping kunt u bij Brechtje in september 2019 de luisterlessen Nieuwe Kijk op Muziek volgen in OPEN. Een aanrader! Voor meer informatie klik hier.
 

Programma

  • Liszt, Vallee d'Oberman (bewerkt voor pianotrio)
  • Piano Trio van L. Beethoven op. 97 in Bes groot (Archduke Trio) (dit is in plaats  Chopin, pianotrio op 8)
  • Mendelssohn, piano Trio no 2 in c klein ipv. no 1 in d klein

Credits

Nino Gvetadze, piano; Frederieke Saeijs, viool; Maja Bogdanovich, cello

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie