Michelle Urbiztondo

POWER - Delft Moves

Lloydscompany
Een double bill waarbij oorsprong, kracht en creativiteit belicht wordt
za 13 apr 20:15 - 21:10
za 13 apr ’24
20:15 - 21:10
  • za 13 apr ’24
    20:15 - 21:10
    Theaterzaal

Tijdens het Delft Moves festival geven we een podium aan zowel aanstormend talent, als iconen uit de danswereld. 'POWER' is een double bill waarbij oorsprong, kracht en creativiteit belicht wordt vanuit twee perspectieven, met twee powerful performances. Een dansproductie van Lloydscompany met dansers van wereldformaat. 

Weet jij wat de kracht is in jouw verhaal? POWER is een double bill waarbij oorsprong, kracht en creativiteit belicht wordt vanuit twee perspectieven, met twee powerful performances. Beide voorstellingen nemen je mee in de persoonlijke reis die de makers aflegden in hun leven. Laat je inspireren door hun veerkracht en ontdek de kracht in jouw eigen verhaal.

POWER I: “Still Going Strong”

Maikel Walker en Junior Bosila Banya (B-Boy Junior), twee pionieren in de breakdance scene en beiden een ware inspiratie voor velen én voor elkaar. Drieëntwintig jaar geleden zag B-Boy Junior Maikel dansen, hij ontdekte een spiegelbeeld van zichzelf, aangezien beiden differently-abled zijn. Bewonder Maikel Walker live on stage en B-Boy Junior op een krachtige virtuele wijze. Samen delen ze in deze voorstelling hun levensverhaal vanaf jeugd tot nu.

POWER II: “I Am My Ancestors Wildest Dreams”

Door de ogen van Choreograaf Sheree Lenting kijk je mee naar de wildste dromen van haar voormoeders(stammoeder). In de voorstelling van choreograaf Sheree Lenting neemt ze je mee in hun nu nog onvertelde verhalen uit het verleden, heden en de toekomst.

Ze bevraagt, onderzoekt en koestert haar vrouwenlijn. De dansers zijn de embodiment van de verhalen. Cicely Wijnaldum en Ciara Hiwat nemen je daarin mee in womanhood. Met de POWER, wijsheid en liefde van hun vrouwelijke ancestors als legacy kijken zij vol vertrouwen hun future tegemoet.


Pers quotes 

  • “Maikel Walker is op zijn 55ste nog steeds een rolmodel voor dansers in de hiphopscene; Eén-tweetje over de kracht van hiphop en doorzettingsvermogen; Ook Power 2 – I am my ancestors wildest dreams van choreograaf Sheree Lenting, is een viering van empowerment” - Trouw
  • "Juist op Internationale Vrouwendag maken Ciara en Cicely indruk met hun kracht, flexibiliteit, inlevingsvermogen en samendans. Deze twee vrouwen zijn heel goed op elkaar ingespeeld en aan elkaar gewaagd" - I Love Theater

[ticket inclusief een drankje | voorstelling geschikt v.a. 14 jaar]

Maikel Walker 

Maikel Walker (1969) is sinds 1984 actief in de breaking scene. Hij danste in shows, televisieprogramma’s en theaterproducties. In 2002 won Maikel de powerbattles bij het International Breaking Event (IBE). Dat is nog steeds geen andere Nederlander gelukt. Hij werkte onder meer samen met de Londense hiphopregisseur Jonzi D, hij was te zien tijdens de Olympische Spelen in Athene en maakte onder de vlag van het Rotterdamse Maas theater een duet met Gihan Koster voor het Holland Dance Festival en Oerol. Walkers dansstijl inspireert breakdansers wereldwijd. Met Lloyd Marengo werkte hij eerder samen aan een voorstelling voor de Dansweek van Theater Rotterdam.

Junior Bosila Banya 

B-boy Junior (1981) wordt gezien als een van de beste breakdancers ter wereld. Hij was al op jonge leeftijd bezig met dans en beweging; pas later ontdekte hij dat wat hij deed breakdance heette. Juniors talent werd al snel gezien: hij werd opgepikt door verschillende internationale dance crews, zoals de Wanted Posse, de Red Bull BC One All Stars en het Berlijnse Flying Steps. Junior hoort tot de meest bekeken breakdancers op de planeet; zijn online video’s kregen tientallen miljoenen views. 

Lloyd Marengo 

Lloyd Marengo (1973) groeide op in het rauwe Rotterdam van de jaren tachtig en leerde dans op straat. Zijn hangout in Rotterdam-West werd het episch centrum van hiphop in de stad. Hij maakte furore met 010 B-boys die wereldwijd successen boekten. Marengo is een van de oprichters van het Hiphophuis. Hij werkte onder meer met Scapino en Conny Janssen Danst; zijn werk was te zien tijdens de Nederlandse Dansdagen en in Theater Carré. Met zijn Lloydscompany slaat hij een brug tussen de straat en het theater. 

Sheree Lenting 

Sheree Lenting is een Rotterdamse danskunstenaar, programmamaker en docent met Surinaamse wortels; een verhalenverteller die beweging en film graag combineert. Ze put uit haar ervaringen als zwarte vrouw om kunst te creëren die iets zegt over onze tijd. 

Lenting heeft een bachelor in Dance & Education van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Ze reisde door de Afrikaanse diaspora gereisd om haar praktijk in hiphop en Afrikaanse dans aan te scherpen. Ze kreeg verschillende beurzen, waaronder die van de Nieuwe Makers Regeling van Fonds Podiumkunsten voor haar onderzoek The R|Evolution of black dance and what came before hiphop. Met haar subsidie maakte ze haar eerste korte film She – the black female body, die in 2022 werd vertoond op het International Film Festival Rotterdam en een nominatie kreeg voor beste korte film op Da Bounce Urban Film Festival. Met haar kunst wil ze de wereld optillen, inspireren en transformeren.

 

 

Dit event is mogelijk gemaakt door: Gemeente Delft, Stichting voor Hulp aan Delftse Jongeren en Theater de Veste.

Credits

  • POWER I - ‘still going strong’- concept/choreografie Lloyd Marengo i.s.m. Maikel Walker & Junior Bosila Banya
  • POWER II - ‘I am my ancestors wildest dreams’- choreografie: Sheree Lenting i.s.m. Cicely Wijnaldum &
    Ciara Hiwat
  • Performance on stage: Maikel Walker
  • Performance on video: Junior Bosila Banya
  • Performance POWER - ‘I am ancestors wildest dreams’: Cicely Wijnaldum & Ciara Hiwat
  • Muziek: HAYP MUSIC
  • Spoken word: Burnice Hiwat
  • Licht: Paul van Laak
  • Videograaf: Danny Stolker
  • Trailer: Viddy by Willy
  • Techniek: Sander de Graaf & Martin de Bot
  • Dramaturgische begeleiding: Floris van Delft