Bas de Brouwer & Tom de Jager

Disgraced van Ayad Akhtar

Black Sheep Can Fly | Saman Amini
“Een intrigerende voorstelling” - de Volkskrant ★★★★
do 9 nov 20:15 - 21:45
do 9 nov ’23
20:15 - 21:45
  • do 9 nov ’23
    20:15 - 21:45
    Theaterzaal

Na gelauwerde voorstellingen als ‘A Seat at The Table’ en ‘Saman Amini’s Integratieplan’ keert het gezelschap Black Sheep Can Fly terug naar Delft met de voorstelling ‘Disgraced’.

Topadvocaat Amir Kapoor is dol op zijn vrouw en heeft een grote promotie binnen handbereik. Op een avond houdt hij met zijn vriendin Emily een etentje voor twee bevriende collega’s. Het loopt uit de hand als het gesprek op religie, afkomst, identiteit en geweld komt. Langzaam dringt het tot Amir door dat zijn leven een grote façade is...

Schrijver Ayad Akhtar ontving de Pulitzerprijs voor dit sensationele stuk, dat al triomfen vierde in New York, Londen en München. Een topcast met onder anderen Charlie Chan Dagelet, Rick Paul van Mulligen en Saman Amini brengt deze moderne klassieker, die de vraag oproept of we ons ooit kunnen losmaken van onze afkomst en identiteit.

Pers quotes:

  • de Volkskrant ★★★★: “Een zorgvuldig opgebouwd drama over loskomen van je afkomst” (...) “Een caleidoscopische blik op de samenleving”
  • Theaterkrant: “Een aangrijpend en doortastend relaas.” (...) “Disgraced excelleert in het tonen van meerdere waarheden naast elkaar”
  • NRC ★★★★: “Een scherp gesneden, even complex als flitsend conversatiestuk” (...) “Niemand wordt gespaard in dit flitsende conversatiestuk” (...) “Anderhalf uur genieten”
  • Scenes ★★★★: “Ingenieus plot dat tot nadenken stemt” (...) “Een uiterst betekenisvolle toneelavond” (...) “Scherp, verwarrend en boeiend tot het einde” (...) “Disgraced is een explosieve cocktail”


[toegangsprijs inclusief drankje | leeftijd: 16+]

Credits

Concept, regie en muziek : Saman Amini
Spelregie, eindregie : Eric de Vroedt
Tekst : Ayad Akhtar
Nederlandse bewerking : Saman Amini, Karim Ameur, Eric de Vroedt
Spel : Charlie Chan Dagelet, Rick Paul van Mulligen, Saman Amini, Selin Akkulak, June Yanez

Meer informatie : www.blacksheepcanfly.nl