KALEIDOS

Urland e.a.
Opera, techno, klassiek, paaldansen... en meer!
do 16 feb 19:30 - vr 17 feb 02:00
do 16 feb ’23
-
vr 17 feb ’23
19:30 - 02:00
 • do 16 feb ’23
  -
  vr 17 feb ’23
  19:30 - 02:00
  Theater de Veste
  Geweest

Kom naar Kaleidos waar we zingende konijnen uit hoge hoeden toveren en ‘down the rabbithole’ gaan. Waar we kunst, theater en uitgaan met elkaar vermengen. Waar je van tevoren niet precies weet wat je gaat meemaken. En als het goed gelukt is, dan weet je dat achteraf nog steeds niet precies.

Kaleidos

In een wereld waar alles in beweging is en de kaarten opnieuw geschut lijken te worden, vindt onze vierde KALEIDOS avond plaats. De chaos van de wereld, maar dan in het theater. Verrassende performances, kunstenaars die je aan het denken zetten en muziek waar je in kunt ontsnappen. Tijdens deze avond zie je in de theaterzaal 'De Gabber Opera', verder trakteren we je op vette techno tunes, klassieke muziek en de kunsten van een paaldanseres. En er komt meer... laat jij je verrassen? Bemachtig dan nu snel een ticket: € 10,00 (student) / € 22,50 (regulier).

De Gabber Opera

URLAND scheert de koppen kaal en maakt een hardcore theatertrip die het theater op z’n grondvesten doet trillen. De Rotterdamse tegencultuur uit de jaren ’90 komt het pluche ontheiligen in een dreunend, hallucinant Gesamtkunstwerk.

Geïnspireerd op Euripides ‘De Bacchanten’ laat ‘De Gabber Opera’ de tijdloze hang van de mens naar verdoving en extase zien. In een door God verla­ten landschap zien we vier kale nimfen die in de roes vinden wat ze kwijt waren, en kwijtraken wat hen eigen was. URLAND laat zich sinds zijn ontstaan inspireren door zowel de Grote Verhalen uit de wereldliteratuur als door de heden­daagse beeldcultuur. Griekse tragedies, schuimmachines en lasershows botsen op elkaar in een duister, caleidoscopisch oeuvre dat steeds weer poogt de zin van het theater en het goddelijke in de mens te vieren.