KALEIDOS

Theater Utrecht, Toneelhuis Antwerpen, Orkater en St. Naomi Velissariou e.a.
do 15 dec 19:30 - vr 16 dec 02:00
do 15 dec ’22
-
vr 16 dec ’22
19:30 - 02:00
  • do 15 dec ’22
    -
    vr 16 dec ’22
    19:30 - 02:00
    Theater de Veste

Kom naar Kaleidos waar we zingende konijnen uit hoge hoeden toveren en ‘down the rabbithole’ gaan. Waar we kunst, theater en uitgaan met elkaar vermengen. Waar je van tevoren niet precies weet wat je gaat meemaken. En als het goed gelukt is, dan weet je dat achteraf nog steeds niet precies.

Je ziet o.a. de voorstelling Atropa. Deze vertelt het verhaal van de oorlog om Troje, met oppompende beats en in messcherpe poetry. Geen onschuldig verhaal over een lang vervlogen oorlog, maar een oerverhaal over beeldvorming, onderdrukking en volkerenhaat. Een avond vol muzikaal geweld en beeldend spektakel, met tekst van Tom Lanoye en sounddesign van Joost Maaskant en Jimi Zoet in regie van prijswinnende Naomi Velissariou.  

Lanoyes ritmische messteken van taal en het sounddesign van Joost Maaskant en Jimi Zoet, dat varieert tussen de genres techno, doom, metal, hardcore, trap en drill. De kostuums van MAISON the FAUX maken van het strijdtoneel een death fashion show.

Kaleidos

In een wereld waar alles in beweging is en de kaarten opnieuw geschut lijken te worden, vindt onze derde KALEIDOS avond plaats. De chaos van de wereld, maar dan in het theater. Verrassende performances, kunstenaars die je aan het denken zetten en muziek waar je in kunt ontsnappen. Tijdens de KALEIDOS avonden weet je in het theater nooit zeker wat je tegenkomt, maar je weet wel zeker dat je met eigenaardige herinneringen weer naar buiten gaat.