KALEIDOS

Featuring Klank en Kleur, Nineties Productions a.o.
vr 14 okt 19:30 - za 15 okt 03:00
vr 14 okt ’22
-
za 15 okt ’22
19:30 - 03:00
 • vr 14 okt ’22
  -
  za 15 okt ’22
  19:30 - 03:00
  Theater de Veste
  Geweest

Kom naar Kaleidos waar we zingende konijnen uit hoge hoeden toveren en ‘down the rabbithole’ gaan. Waar we kunst, theater en uitgaan met elkaar vermengen. Waar je van tevoren niet precies weet wat je gaat meemaken. En als het goed gelukt is, dan weet je dat achteraf nog steeds niet precies.

Verwacht uitgesproken avonden met een bijzondere voorstelling, vervreemdende (kunstzinnige) dwarsverbanden, performances op onverwachtse plekken en talentvolle DJ’s.

Heel veel is nog een verrassing, en dat blijft het. Maar wel vertellen we je dat het te gekke collectief Nineties Productions en Klank en Kleur op het programma staan!

Nineties

Nineties maakt muziektheatervoorstellingen over de wereld van nu en waarin theater, muziek, literatuur, beeldende kunst en popcultuur schaamteloos door elkaar vloeien. Iconen, bekende stromingen, subculturen en tijdsgeesten worden onder de loep genomen, en geplaatst naast de tijd waarin we nu leven. Deze jonge makers hebben al een aantal legendarische voorstellingen als ‘Memento Mori’, 'Noir' en 'Under Pressure' op hun naam staan.

Vanavond presenteert dit theatercollectief met videokunstenaar Noralie (Opposites, Eefje de Visser) en schrijver Hannah van Wieringen een muzikale voorstelling over het samenleven op onze planeet. Multi instrumentalist Frank Rosaly componeert een spanningsvolle geluidswereld en brengt zo samen met acteur Yannick Noomen een gigantische visuele database van alle aardse dingen tot leven.


De voorstelling bevat stroboscopische effecten


Klank en Kleur

Klank en Kleur speelt met de grenzen tussen de visuele en auditieve belevingswereld. Ze creëren een microkosmos, met ongedacht decor verzonken in ongebonden grooves. Verwacht een levendige dansvloer waar je op kunt gaan in je omgeving en een wordt met de muziek.