Nichon Glerum

PART

Amos Ben-Tal/OFFprojects i.s.m. Ragazze Quartet en Salvador Breed
Een emotionele en filosofische reis door ruimte, beweging en klank.
di 21 feb 20:15 - 21:30
di 21 feb ’23
20:15 - 21:30
  • di 21 feb ’23
    20:15 - 21:30
    Podium Theaterzaal

'PART' is een voorstelling waarin dans, muziek van Beethoven en vooruitstrevende 4DSOUND technologie samensmelten tot een immersive zintuiglijke ervaring. PART is een spannende, nieuwe samenwerking tussen OFFprojects, Ragazze Quartet en geluidsontwerper Salvador Breed.

OFFprojects is een collectief van voormalige dansers van het Nederlands Dans Theater en Batsheva Ensemble dat  zich verzamelt rondom het werk van choreograaf en musicus Amos Ben-Tal.

'PART' gaat over leegte en fragmentatie. Wat blijft er achter als we iets terugtrekken of verwijderen? Welke potentie heeft negatieve ruimte? Wat komt er aan het licht als we het geheel ontrafelen en de individuele delen bekijken? Leegte wordt vaak geassocieerd met verlies, maar PART laat zien dat het ook nieuw potentieel kan betekenen – juist nu.

Met als vertrekpunt het monumentale strijkkwartet van Beethoven op.132, één van zijn laatste en meest rijke werken, deconstrueren en spelen choreograaf Ben-Tal en het ensemble van tien top dansers en musici met de notie van leegte.

Het publiek zit rondom het speelvlak. Mede door de magische geluidscompositie van Salvador Breed, neemt PART het publiek mee op een emotionele en filosofische reis door ruimte, beweging en klank.

"Pure dans en speelse abstractie leveren een sensatie van vrijheid op" - Theaterkrant 

[toegangsprijs inclusief drankje]

Salvador Breed heeft onder andere gewerkt met: Iris van Herpen, Chanel en Red Bull.

OFFprojects

OFFprojects is een collectief dat interdisciplinaire performances en installaties maakt met dans, muziek, beeld en woord. Het bestaat uit voormalige dansers van het Nederlands Dans Theater en Batsheva Ensemble die zich verzamelen rondom het werk van choreograaf en musicus Amos Ben-Tal. Hun meest recente voorstelling Interval is in 2022 genomineerd voor De Zwaan voor de meest indrukwekkende dansproductie.

Ragazze Quartet

Ragazze Quartet speelt klassieke en moderne strijkkwartetten: bevlogen en op het hoogste niveau. Met spraakmakende programma’s heeft het kwartet zich ontwikkeld tot een van de meest frisse en toonaangevende stemmen in de klassieke muziek.

Salvador Breed

Salvador Breed creëert geluid, muziek en technologie voor een breed scala aan contexten zoals live performances, modeshows, video-art en interactieve kunstinstallaties. Als mede-oprichter van het geluidsbedrijf 4DSOUND is hij gespecialiseerd in het componeren van ruimte als een belangrijk element van soundtracks. Hij heeft onder andere gewerkt met: Iris van Herpen, Nanine Linning, Biosphere, Chanel en Red Bull.

Credits

choreografie: Amos Ben-Tal
muziek: Ludwig van Beethoven

Ragazze Quartet: Rosa Arnold, Jeanita Vriens-van Tongeren – viool, Annemijn Bergkotte – altviool, Rebecca Wise – cello

dansers: Alex Blondeau, Luca Cacitti, Wolf Govaerts, Xanthe van Opstal, Adam Khazhmuradov, Aurélie Cayla
compositie en live elektronica: Salvador Breed
software op maat en live elektronica: Poul Holleman
ruimtelijk sound design: 4DSOUND
artistiek advies: Yvan Dubreuil

repetiteur: Christophe Dozzi