On All Things Earth

Nineties Productions - KALEIDOS
“Een hoopvol afscheid van menselijk exceptionalisme” NRC ★★★★
vr 14 okt 20:15 - 21:30
vr 14 okt ’22
20:15 - 21:30
  • vr 14 okt ’22
    20:15 - 21:30
    Theaterzaal
    Geweest

In het multidisciplinaire 'On All Things Earth' geen hoofdrol voor de mens. Op zoek naar alternatieve ecologische vooruitzichten, brengen de makers van Nineties een nieuw verhaal met een ander perspectief. 'On All Things Earth' is een trippende muzikale samensmelting van videokunst, performance en live muziek.

Regisseur Anne Maike Mertens maakt met 'On All Things Earth' haar debuut in de grote zaal en laat zich inspireren door 'Staying With The Trouble', van wetenschapsfilosoof Donna Haraway. In dit boek doet Haraway een oproep tot het vertellen van verhalen die alternatieve perspectieven bieden op het leven op onze beschadigde planeet. In het midden van een spiraal van ecologische verwoesting, zoeken de makers naar manieren om nieuwe relaties met de aarde en al haar bewoners aan te gaan.

‘sciencefiction-achtige’ wereld

Speels ontvouwt zich een ‘sciencefiction-achtige’ wereld op het podium, waarin een oproep wordt gedaan tot het vertellen van verhalen die alternatieve perspectieven bieden op het leven op onze planeet. Het publiek verlaat in deze beeldende voorstelling haar bekende wereld en gaat, samen met acteur Yannick Noomen en multi-instrumentalist Frank Rosaly, op zoek naar verbindingen met alle aardse dingen.

"Technisch is het een schitterend uitgewerkt visueel en auditief spektakel" - Theaterkrant

Theatercollectief Nineties maakt scherpzinnige en eigentijdse voorstellingen, waarin ze nieuwe perspectieven verzamelen op onze altijd in beweging zijnde wereld. Spelend met elementen van beeldende kunst, digitale media, literatuur, muziek en performance, kent hun werk vele vernieuwende en alternatieve theatrale vormen.

 

De voorstelling bevat stroboscopische effecten

Kaleidos

Deze voorstelling is onderdeel van de Kaleidos avond in Theater de Veste. Ga op ontdekkingstocht in een doolhof dat je gaat inspireren. Met deze performance als start van de avond, met een aanvullende programmering, die van Theater de Veste een club, een museum, een speeltuin, maar vooral een plek waar alles samen komt maakt. Ga ervan uit dat je op een plek terecht komt waar je van tevoren niet precies weet wat je gaat meemaken. En als het goed gelukt is, dan weet je dat achteraf nog steeds niet precies.

[toegangsprijs inclusief drankje]