Tot hier en niet verder

Jasper van Kuijk
vr 21 okt 20:15
vr 21 okt ’22
20:15
  • vr 21 okt ’22
    20:15
    Theaterzaal
    (Nog) niet verkoopbaar

Jasper van Kuijk heeft een jaar op het Zweedse platteland doorgebracht. Maar om nou te zeggen dat dat hem milder heeft gemaakt, nee. Als alles schreeuwt om verandering, is redelijkheid dan nog wel het juiste antwoord?

Jasper vraagt het zichzelf hardop af in 'Tot hier en niet verder'. In deze voorstelling fileert hij weer met vrolijk cynisme zijn en onze ‘beschaving’. En net zoals in zijn columns in de Volkskrant gaat dat met de voor Jasper zo kenmerkende mix van inhoud en humor. Lachen met het mes op tafel.

In voorjaar 2021 verscheen bij uitgeverij Querido Bonusland, op basis van de columns over Jaspers belevenissen in Zweden die 2019 en 2020 te lezen waren in de Volkskrant. Zijn vorige voorstelling 'Janus' is te zien op Netflix.


Over 'Tot hier en niet verder' schreef de pers:

  • NRC ★★★★: "Scherpzinnige Van Kuijk ontleedt de excuusjes die verandering in de weg staan.  Op meeslepende wijze grapt en vertelt hij over de menselijke onmacht om te veranderen."
  • Theaterkrant: "Van Kuijk is de man van een vlijmscherp inzicht waar hij een sausje vriendelijke humor overheen schenkt en dat voelt weldadig aan."