Festen

Peter Heerschop, Viggo Waas, Han Römer e.a
Naar de filmklassieker van Thomas Vinterberg
za 5 mrt 20:15 - 22:30
za 5 mrt ’22
20:15 - 22:30
  • za 5 mrt ’22
    20:15 - 22:30
    Theaterzaal

‘Festen’ treft je als een mokerslag. Dat was jaren geleden al zo, toen de filmklassieker van Thomas Vinterberg door het legendarische gezelschap De Ploeg naar het theater werd gebracht. En dat gebeurt opnieuw in deze zwartkomische bewerking door Peter Heerschop. 

Humor en drama gaan hierin hand in hand, en juist deze unieke combinatie van cabaret en toneel maakt dat de emoties meedogenloos de zaal in worden geslingerd. 

Het verhaal in het kort, voor wie het niet (meer) weet: familieleden komen vrolijk bijeen om de verjaardag van vader te vieren. Verloren zoon duikt op en houdt tijdens het diner een speech die de feestelijke avond verandert in een slagveld.

‘Festen’ wordt gespeeld door een topcast met o.a. Peter Heerschop, Viggo Waas, Stephanie Louwrier, Maartje van de Wetering en Han Römer als de pater familias. Regie is in de handen van Titus Tiel Groenestege. Wees er op tijd bij als je het wilt zien!

 

[toegangsprijs inclusief drankje]

Kom vooraf gezellig bij ons eten en krijg meteen achtergrondinformatie bij de voorstelling. Van harte welkom!

Let op: het theaterdiner is uitverkocht.

Om deze toneelavond fijn te beginnen serveren we een lekkere en kleurrijke maaltijd. We werken hiervoor samen met onze cateraar Rode Rozen & Tortilla’s. Zij staan garant voor eerlijk en puur eten, een combinatie van de Mediterrane en Oosterse keuken, in een sfeervolle omgeving en mooi gedekte tafels, want het oog wil ook wat.

Tijdens het eten krijg je meer uitleg over de voorstelling, dit kan op verschillende manieren. Bijvoorbeeld door een gesprek met de dramaturg of één van de acteurs of we gaan met een expert dieper in op de thematiek van de voorstelling.

Shared dining

We beginnen de avond met een smakelijke soep waar verschillende werelden samenkomen. De lange tafels waaraan je zit staan vervolgens vol met de meest heerlijke gerechten. Als smaakmaker hebben we een leuke introductie op de voorstelling die je gaat zien. We eindigen het programma met een goede kop koffie/thee. Al met al een fijne eerste akte van deze mooie toneelavond waarbij we hopen dat dit diner, anders dan in de voorstelling niet uit de hand zal lopen ;).

Kosten van dit voorprogramma incl. inleiding, diner en koffie/thee na afloop € 27,50 (excl. overige drankjes)

 

Dit programma is mede mogelijk gemaakt met ondersteuning van de Rabobank.