Openbare repetitie

Igone de Jongh
Prima ballerina Igone de Jongh: gelauwerd en bejubeld
wo 14 okt
wo 14 okt ’20

Igone de Jongh: prima ballerina, gelauwerd en bejubeld voormalig eerste soliste van Het Nationale Ballet en muze van de wereldvermaarde choreograaf Hans van Manen. Wees getuige van een exclusief programma van deze vakvrouw.

De gelukkigen die haar in levende lijve hebben zien schitteren zijn daarvoor in de auto, trein of vliegtuig gestapt. Zij was tot nu toe alleen te bewonderen in gerenommeerde opera- of ballethuizen in New York, Parijs, Sint Petersburg of Amsterdam. 

Sinds kort geniet Igone van de nazomer van haar imposante loopbaan en heeft een sterk verlangen om haar publiek in alle windstreken van ons land te bezoeken. In haar eerste eigen theaterprogramma, die later in het seizoen gepland staat, danst ze, met de haar bekende overgave en vakmanschap, de meest spannende choreografieën uit haar omvangrijke repertoire. De dansen krijgen een bedding in een theatrale raamvertelling over haar leven als danseres. Een strikt regime, moordende repetities, kapotte voeten, maar ook van premières in het pluche met koningen en koninginnen. En dat terwijl er ondertussen gewoon boterhammetjes gesmeerd moesten worden voor haar kind. 

Tijdens de periode dat de Coronamaatregelen van kracht zijn, kunt u getuige zijn van een exclusieve openbare repetitie van deze voorstelling. Igone geeft samen met haar regisseur Ruut Weissman, die tevens de pianobegeleiding verzorgt, een kijkje bij het maakproces. 

Je theaterbezoek in tijden van corona

Voor een aangenaam bezoek, zijn er aantal maatregelen genomen. Benieuwd? Lees meer...

Ter info:

  • De kaarten zijn zonder rij- of stoelnummer. Je krijgt op de avond zelf stoelen aangewezen.
  • Er is geen pauze