Delftse Koningsdag

De Burgemeesters e.a.
Koningsdagprogramma via livestream vanuit Theater de Veste
ma 27 apr 14:00 - 20:00
ma 27 apr ’20
14:00 - 20:00
  • ma 27 apr ’20
    14:00 - 20:00
    Theater de Veste

Dit jaar gaat Koningsdag er flink anders uitzien dan andere jaren. Geen feesten op de Delftse straten, geen braderieën, vrijmarkten of optredens. Nee, de verjaardag van onze Koning speelt zich dit jaar af in de huiskamers én via een livestream vanuit het theater! Samen met het team van De Burgemeesters hebben we een super leuk programma voor je in petto!

Dé plek om Koningsdag online te vieren is www.koningsdag-delft.nl. Hier zal tussen 15.00 en 16.00 uur de officiële Koningsdag Delft livestream plaatsvinden met een uitgebreid en divers programma. Presentatoren Guy & Saar presenteren het geheel vanuit Theater de Veste en nemen de kijkers mee in een online Koningsdag livestream. Wat kun je verwachten? Een toespraak van Burgemeester Marja van Bijsterveldt vanuit het stadhuis, we gaan de stad in met wethouder Bas Vollebregt, er is muziek van onder andere muzikaal comedyduo Maartje & Kine en Jet van der Steen, Sax & Strings en Dann Hill treden op vanuit de theaterzaal. Ook Pieter Jouke doet mee met een speciale Woningsdag sketch vanuit zijn eigen woonkamer. Jij kunt thuis ook deelnemen, via de chat of je kan met een videoverbinding inbellen in de uitzending. 


Om nog langer van Koningsdag thuis te genieten, is er op de website een voorprogramma van 14.00 tot 15.00 uur met lokale muzikanten samengebracht door Delfts Collectief. Ook is er een officieel naprogramma, van 16.00 tot 20.00 uur onder de noemer Ik Willem Thuis van De Kromstraat en De Wijnhaven. Hier kun je genieten van live optredens van onder andere Dann Hill en Capital S, een speciale Koningsdag online pubquiz met De Microfoonman, een koningsdagbingo en afsluitende muziek van DJ PJ. 


Doe mee! 

Niet alleen kun je tijdens de livestream meechatten en inbellen bij Guy & Saar, je kunt ook nu al meedoen! Misschien wil je iets speciaals zeggen tegen een geliefde of heb je een mooie boodschap voor heel Delft. Stuur jouw persoonlijke videobericht (5 a 10 seconden) in naar info@deburgemeesters.nl, dan komt deze voorbij in de livestream. Ook kun je via sociale media laten zien hoe jij 'Woningsdag' viert door #KoningsdagDelft bij je berichten te plaatsen.