Jungfrau

Toneelgroep Maastricht
Fysieke krachtmeting met Wim Opbrouck en Wilfried de Jong
za 30 mei 20:15
za 30 mei ’20
20:15
  • za 30 mei ’20
    20:15
    Theaterzaal

Een fysieke krachtmeting van de rasacteurs Wim Opbrouck en Wilfried de Jong, eentje tot aan de pijngrens. Een onweerstaanbare mix van theater, beukende muziek en ontroerende dans.

Een epische queeste naar een onbereikbare top

Theatergrootheden Wilfried de Jong en Wim Opbrouck maken onder de vleugels van Toneelgroep Maastricht Jungfrau, een gloedvol duet over vriendschap en verlangen. Jungfrau is de opvolger van 'We free kings' waarmee ze twee jaar geleden succesvol toerden langs theaters in Nederland en Vlaanderen.

Twee mannen die elkaar niet kennen komen elkaar tegen in het hooggebergte. Met een blik van verstandhouding besluiten ze elkaar te vergezellen. De wereld zoals ze hem kenden laten ze achter zich en wat volgt is een mythische reis naar de top van de Jungfrau, een legendarische Alpenreus. In het gevecht met de elementen hebben ze alleen elkaar en hun gedeelde verlangen naar het onbereikbare.

Jungfrau is een voorstelling over de schoonheid van het nutteloze en de omarming van de zinloosheid. Bovenal is Jungfrau een voorstelling over vriendschap, vervat in een onweerstaanbare mix van dans, muziek en theater. De eindregie is in handen van artistiek leider Michel Sluysmans.

Mannenvriendschap

Opbrouck en De Jong raakten bevriend tijdens de opnames van de film ‘Ventoux’ uit 2015. Dat resulteerde twee jaar later in de voorstelling ‘We free kings’, een ode aan de jazz. Beide theatermannen speelden de afgelopen seizoenen al rollen bij Toneelgroep Maastricht, nu maken ze bij het gezelschap samen ‘Jungfrau’.

[toegangsprijs inclusief drankje | bewaakte garderobe]

Credits

Concept en spel: Wilfried de Jong en Wim Opbrouck

Eindregie: Michel Sluysmans

Decorontwerp: Ben Zuydwijk

Lichtontwerp: Mark van Denesse

Kostuumontwerp: Marta Stoffels

Muziekontwerp: Ron Reuman

Dramaturgie: Paul Slangen