Gloeiende Plaat

Pieter Jouke
Maffe verhalen vol onverwachte wendingen
za 18 apr 20:15
za 18 apr ’20
20:15
  • za 18 apr ’20
    20:15
    Theaterzaal

In zijn nieuwe voorstelling 'Gloeiende Plaat' neemt Pieter Jouke verantwoordelijkheid. Voordat hij ook maar kan denken aan de wereld verbeteren, wil hij die eerst begrijpen. Dat doet hij door vragen op te werpen en jou te laten antwoorden. Het is verbazingwekkend wat en vooral hoeveel er omgaat in het hoofd van deze wereldbestormer.

Nooit heeft hij slechts één gedachte tegelijk. Tijdens het rennen van marathons, het beoefenen van de krijgskunst Krav Maga, het schrijven van boeken, columns en voorstellingen; wat deze Delftse taalkunstenaar ook doet, er kolken altijd gedachtespinsels, ideeën, invallen en overpeinzingen in dat overkokende brein van hem. Ze zijn niet meer tegen te houden, ze knallen er tijdens deze voorstelling allemaal uit. Alsof er nog een horde Pieter Joukes rondrent in zijn hoofd. 

Pieter Jouke ken je misschien van TV-programma’s: ‘De Staat van Verwarring’, ‘Padoem Patsss’, ‘Humormarathon’ of ‘Zondag met Lubach’.

De pers over Pieter

  • Het Parool: “Een wat traditioneler cabaretprogramma dan hij voorheen maakte, maar de woordspelingen en maffe gedachtes zijn zeker niet verdwenen.”
  • Theaterkrant: “Zijn verhalen (…) zitten nog steeds vol onverwachte, zeer geestige wendingen.”
  • Cabaret.nl: “Jouke verstaat de kunst om met taal het publiek op het verkeerde been te zetten.”

Tijdens de voorstelling worden opnames gemaakt, waarbij het publiek niet zichtbaar in beeld zal zijn.

[toegangsprijs inclusief drankje | bewaakte garderobe]

“Zijn verhalen (…) zitten nog steeds vol onverwachte, zeer geestige wendingen.” (Theaterkrant)

Credits

tekst en spel: Pieter Jouke | regie: Annelies Herfst