zo 29 mrt 14:30
Krachtig dansvuurwerk door toptalent van het Nationale Ballet

Unboxing Ballet 2

Junior Company | Het Nationale Ballet (8+)
29 mrt ’20
14:30

Na het grote succes van ‘Unboxing Ballet’ bij ons in 2019, presenteren we nu met trots de opvolger: ‘Unboxing Ballet 2’. De toptalenten van de Junior Company maken een reis door de balletgeschiedenis en dansen werk van toonaangevende choreografen.

'Unboxing Ballet 2' combineert de drie pijlers van Het Nationale Ballet-repertoire: het klassieke, eeuwig mooie, negentiende-eeuwse balleterfgoed, hoogtepunten uit het twintigste-eeuwse ballet én opwindende nieuwe creaties, gemaakt door choreografen die momenteel internationaal de toon aangeven. Tijdens dit gevarieerde drieluik maakt u dus als het ware een reis door de balletgeschiedenis, aangevoerd door de jonge toptalenten van de Junior Company.
 


De precieze invulling van Unboxing Ballet 2 is nog een verrassing, maar één bijzonder programma-onderdeel kunnen wij alvast verklappen: de Junior Company-première van Hans van Manens onvolprezen In and Out, dat door de danspers werd onthaald als een "regelrechte voltreffer".
 

Onderdeel van:
Delft Moves

De Junior Company van Het Nationale Ballet werd in 2013 in samenwerking met de Nationale Balletacademie opgericht, om een ‘brug te slaan’ tussen opleiding en beroepspraktijk. Het succes van het jongerengezelschap is inmiddels waarschijnlijk nog groter dan de oprichters ooit hadden kunnen vermoeden. De groep is internationaal veelgevraagd en honderden dansers van over de hele wereld melden zich jaarlijks aan voor de audities van de Junior Company, in de hoop een plek binnen het gezelschap te bemachtigen. Inmiddels bestaat meer dan een derde van het danserstableau van Het Nationale Ballet uit voormalige Junior Company-leden, met onder hen opvallende dansers als tweede soliste Michaela DePrince, grand sujets Riho Sakamota, Jessica Xuan, Yuanyuan Zhang, Martin ten Kortenaar en Sho Yamada en corps de ballet-danser Timothy van Poucke.

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie