za 16 nov 19:30 - 20:45
Bejubeld in de pers, mis het niet!

Zwijnenstal

Theater Sonnevanck en de Nederlandse Reisopera (8+)
16 nov ’19
19:30 - 20:45
 • za 16 nov
  19:30 - 20:45
  Theaterzaal

Zwijnenstal is een spannende, humoristische familievoorstelling met heel veel livemuziek. Over macht, recht en onrecht. Over leiders en volgers en over de moed die nodig is om nee te zeggen als iedereen zijn mond houdt. Met onder anderen Rop Verheijen en Ilse Warringa (De Luizenmoeder).

Overal zingt het wonderbaarlijke verhaal rond over de gelukkige en altijd lachende dieren van de Dierenboerderij, die hun boer hebben verjaagd en nu alles zelf doen. Zingend werken ze op hun eigen land. Ze stellen hun eigen Regels op, beslissen alles samen en iedereen doet waar hij of zij het beste in is. Dus Knokker, het sterke paard, bouwt en sjouwt terwijl de slimme varkens Admiraal en Hagel heel belangrijke gesprekken voeren. Zonder De Mens is iedereen gelijk, toch?

Dan, opeens, verdwijnt Hagel. De Regels veranderen, zonder dat erover gestemd wordt. Waarom klinkt de muziek van de dieren steeds droeviger, ze zijn toch nog steeds eigen baas? En wie is dat onbekende schaap dat opeens verschijnt?

"Muziektheater voor het hele gezin" ★★★★★ de Volkskrant

Recensies

 • "Zwijnenstal is muziektheater voor het hele gezin, zónder dat de boodschap verloren gaat. (...) niemand heeft nog een reden om niet te gaan." (★★★★★ de Volkskrant)
 • "Met vier geweldige acteurs en twee muzikanten, die van Bach naar marsmuziek, van chanson naar country schakelen, maken Theater Sonnevanck en De Nederlandse Reisopera tijdloos muziektheater." (Keuze van de Criticus - Theaterkrant)
 • "Slimme theaterbewerking van Animal Farm hint naar Trump en Johnson" (★★★★ NRC)

Blogs

 • 'Met Zwijnenstal hebben ze wederom een pareltje op de planken! (...) Al bij het eerste liedje zie ik hem (Bink, 8 jaar) naast me steeds iets verder naar voren leunen, totaal opgeëist door de dieren die een zwaar verhaal licht weten te maken en ons ruim een uur weten te boeien met een prachtig verhaal.' (Vettt Blog)
 • 'Wat een geweldige acteurs en muzikanten spelen in deze voorstelling, zeg! We zijn onder de indruk. (...) Het is ontzettend gaaf om te zien hoe een acteur zo vlekkeloos van de ene in de andere rol overstapt, zonder dat de kinderen dit echt in de gaten hebben. (...) Ze vonden het een geweldig voorstelling!' (Kidsproof)
 • 'Een jeugdtheatervoorstelling vol humor, muziek en avontuur. (...) Wij hebben enorm genoten van deze prachtige voorstelling Zwijnenstal.' (Go-Kids)

Credits

tekst & regie: Marije Gubbels | compositie muziek: Thijs Borsten | spel en zang: Freek den Hartogh, Rop Verheijen, Ilse Warringa en Whitney Sawyer | livemuziek: Robbrecht Van Cauwenberghe (bajan) en Frank Stukker (gitaar) | vormgeving: Dieuweke van Reij en Sanne Oostervink

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie