za 12 okt 15:30
Interactieve lezingen voor nieuwsgierige kinderen

Kindercollege: De eeuw van het voedsel

Hans Ligtenberg
12 okt ’19
15:30
  • za 12 okt
    15:30
    Theatercafé

Water, aarde, plastic, voedsel en klimaat. Dit alles moet weer in beter in balans gebracht worden om goed voor de aarde en de mensen die daarop leven te zorgen. Wat hebben we daarvoor nodig? Wie gaat dat doen? En waarom hebben de volwassenen een rommeltje van de wereld gemaakt?

Deze vragen behandelt Hans Ligtenberg, docent aan de Hogeschool Inholland in een interactief college en inspireert jullie om te zoeken naar een balans in 2030. Dat is zelfs haalbaar! Help jij mee creatieve oplossingen te bedenken voor een betere wereld? We sturen ze  naar de burgemeester en misschien zelf naar de ministers van Nederland.

De kindercolleges bestaan iedere editie uit aansprekende onderwerpen die door wetenschappers van onder andere TU Delft worden uitgelegd in leuke en leerzame colleges. Elke middag bestaat uit een lezing en gaan de kinderen zelf aan de slag. Een kinderredactie bepaalt steeds de onderwerpen. De colleges worden georganiseerd met Stichting Klassewerk en zijn geschikt voor kinderen vanaf acht jaar.

Onderdeel van:
Rabo Foodlab
Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie