Oorlog in Delft

De VAK, centrum voor de kunsten i.s.m. Theater na De Dam
vr 3 mei - za 4 mei
vr 3 mei ’19
-
za 4 mei ’19

Deze voorstelling voert u in een rondvaartboot over de grachten van Delft. Langs verhalen waarin het water centraal staat. Op de wal staat een huilende jonge vrouw in een trouwjurk. Duitse soldaten moeten met tandenborstels de stoep poetsen en kinderen spelen ogenschijnlijk een onschuldig spelletje. Op de boot hoor je het verhaal achter de beelden.

Oorlog in Delft – Als het water je aan de lippen staat

Jongeren uit Delft verdiepten zich onder leiding van theatermakers Alexa van der Velde en Remko Weijer in de geschiedenis van Delft ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Zij spraken met ouderen over hoe het was jong te zijn in oorlogstijd. Deze gesprekken, vol herinneringen en verhalen, vormen samen met ander bronmateriaal de basis van de voorstelling Oorlog in Delft – als het water je aan de lippen staat.

Praktische informatie

Afvaart: Locatie De Kade bij De Kolk, opstappunt Rondvaart Delft
De voorstelling duurt ongeveer 60 minuten. De boot vaart een ronde en heeft hetzelfde start- en eindpunt.
 


Tijdens de tiende editie van Theater Na de Dam spelen gelijktijdig 34 voorstellingen gebaseerd op gesprekken tussen jongeren en ouderen over de oorlog. Van Sittard tot Groningen en van Den Haag tot Arnhem klinken voor even de stemmen van toen in het nu.
 

Credits

Spel: Anna, Areta, Aurelie, Casper, Eva, Julian, Juliette, Kirsten, Lea, Loic, Malek, Mare, Marije, Melissa, Mohini, Nora, Sam en Sofie
Regie: Alexa van der Velde en Remko Weijer
Productie: Derske Naafs
Mede mogelijk gemaakt door: Gemeente Delft, Fonds 1818, Fonds SHDJ, Theater de Veste, Rondvaart Delft, Theater na De Dam en De VAK, centrum voor de Kunsten