Workshop 'Floris'

Plan D-
Mooie proloog op de avonturen van de jonge ridder Floris
zo 10 mrt 13:00
zo 10 mrt ’19
13:00
  • zo 10 mrt ’19
    13:00
    Theatercafé

Alle ridders aantreden! We hebben een hele leuke workshop voor iedereen van 6 - 12 jaar op het programma gezet, voorafgaand aan de voorstelling 'Floris'. Alle dappere jongens en meisjes in het gelid!

Tijdens de workshop bij de voorstelling 'Floris' ga je volledig op in het leven van een echte ridder. Welke training heeft een ridder allemaal nodig om later de dappere strijd aan te gaan? We starten uiteraard met de ochtendtraining die ridders moeten doorstaan, voor deelnemers is dit een goede warming up en begint de fantasie te komen. Daarna komt de reis naar de strijdlocatie, deze reis brengt ons op verschillende manieren op bijzondere plekken. Ook dit wordt fysiek uitgebeeld waar veel gerefereerd wordt aan de voorstelling en de avonturen van de jonge, hoofdpersoon Floris.

Eenmaal aangekomen begint de strijd, het moment voor deelnemers om hun creativiteit de vrije loop te laten. Een gevechtsdans waarbij niemand elkaar aanraakt. Deelnemers worden begeleid in het zelf maken van zo’n scene. Alles eindigt met de enige echt ridderdans, een aangepaste choreografie uit de voorstelling.

De gehele workshop staat in het teken van fysiek uitbeeld door middel van dans. Je hebt niet altijd tekst nodig om te communiceren. Continu worden er links gelegd met de voorstelling en wordt de fantasie van kinderen opgewekt.

==========================

Ouders/verzorgers kunnen gedurende de workshop gewoon in het theater verblijven en bijvoorbeeld een lekker kopje koffie drinken in de foyer.

Onderdeel van