Ideeën van Delftse jeugd voor Nederland

Jeugdtroonrede

Stichting Klassewerk, DOK en Theater de Veste
18 sep
09:30
  • di 18 sep
    09:30
    Rabozaal
    Geweest

Op Prinsjesdag worden elk jaar de plannen voor ons land gepresenteerd. Maar wat als kinderen nou eens aan het roer mogen zitten? Vandaag schetsen kinderen van verschillende basisscholen uit Delft ons de toekomst van Nederland!

In de aanloop ernaartoe krijgen de kinderen lessen in ‘schrijven’, ‘presenteren’ en ‘democratie’. Ze discussiëren over wat zij zelf nu eigenlijk belangrijk vinden en hoe we zouden moeten leven. En schrijven vervolgens hun eigen troonrede. Deze plannen presenteren ze op Prinsjesdag live op het podium van Theater de Veste aan het Koningspaar Willem Alexander en Maxima, ook de prinsesjes zullen aanwezig zijn (allen acteurs).

 

Dit programma geeft jongeren een prachtig podium en biedt zicht op oplossingen voor de wereld van morgen. Een leuke educatieve dag met theaterspel en de troonredes als hoogtepunt. Op aanvraag en uitnodiging kunnen geïnteresseerden plaats nemen op de ‘publieke tribune’. Stuur hiervoor een mail naar kassa@theaterdeveste.nl.


 

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie