Wetenschap voor nieuwsgierige kinderen

Kindercollege door prof. Dr.Ir. Kaspar Jansen (8+)

Hoe kunnen 'slimme materialen' ons helpen?
6 okt
15:30
  • za 6 okt
    15:30
    Theatercafé
    Geweest

prof. Dr.Ir. Kaspar Jansen is expert op het gebied van slimme materialen en is betrokken bij Nederlandse sportteams om de sporters te koelen met "slimme t-shirts" die koel óf warm worden als het nodig is!

In een interactieve lezing leer je over lichtgevend papier, warmtegevoelige en van kleur verschietende oppervlakken en mag je meedenken over t-shirts die ons kunnen helpen in het dagelijks leven.

Laat je hier alvast inspireren!
 

Aansprekende onderwerpen worden door wetenschappers van onder andere TU Delft uitgelegd in leuke en leerzame colleges. Elke middag bestaat uit een lezing en gaan de kinderen zelf aan de slag. Een kinderredactie bepaalt steeds de onderwerpen. De colleges worden georganiseerd met Stichting Klassewerk en zijn geschikt voor kinderen vanaf acht jaar.
 

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie