Opmaat Delft Chamber Music Festival

Thomas Oliemans & Friends
26 mei
11:30

Traditiegetrouw presenteert Theater de Veste de opmaat voor het Delft Chamber Music Festival. Dit keer vindt er een belangrijke wijziging plaats, violiste en artistiek leider van het festival Liza Ferschtman heeft aan Thomas Oliemans gevraagd om in 2019 de rol van gastprogrammeur op zich te nemen.

Ieder jaar komt in de zomer een keur van internationale topmusici naar Delft voor ruim een week lang kamermuziek op het hoogste niveau. Op deze zondag wordt een tipje van de sluier opgelicht: Welke musici zullen hun opwachting maken? Wat wordt het programma?

 

Thomas Oliemans

Omdat Liza een tussenjaar neemt om artistieke en muzikale inspiratie op te doen, heeft zij bariton Thomas Oliemans gevraagd in 2019 als gastprogrammeur het festival samen te stellen. Het Opmaatconcert bij Theater de Veste wordt dan ook gegeven door Thomas & Friends. Thomas zal natuurlijk zelf optreden en de programmering van 2019 toelichten. Met hem treden op: violiste Candida Thompson (artistiek leider van Amsterdam Sinfonietta) en pianist Paolo Giacometti.

 

  • Candida Thompson, viool
  • Thomas Oliemans, bariton
  • Paolo Giacometti, piano

 

 

Beethoven
Sonate no. 5 op.24 'Frühlings Sonate'
- Allegro
- Adagio
- Scherzo: Allegro
- Rondo: Allegro

Candida Thompson
Paolo Giacometti

 

Brahms
Vier Ernste Gesaenge op. 121
-Denn es gehet dem Menschen wie dem Vieh
-Ich wandte mich
-O Tod
-Wenn ich mit Menschen- und mit Engelszungen redete
Thomas Oliemans
Paolo Giacometti

 

Claude Debussy
l'Isle Joyeuse (paolo solo)
Paolo Giacometti

 

Harry Bannink
En Toen
Nooit een acht...

 

Een live voorproefje van een van de meest prominente kamermuziekfestivals van Nederland.

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie