Toneelcursus

Laura Simonse
12 apr
19:45
 • vr 12 apr
  19:45 - 21:45
  Theater de Veste
  Geweest

Meer uit je voorstellingsbezoek halen?
 

Blijf je soms met vragen achter en benieuwd naar het maakproces van een voorstelling? In deze cursus worden kennis en vaardigheden aangereikt waarmee het kijken naar toneel nog leuker en interessanter wordt. We brengen het geleerde in praktijk door gezamenlijk twee voorstellingen te bezoeken en met elkaar na te bespreken.
 

Inleiding over de verschillen de vormen van toneel, de recente Nederlandse toneelgeschiedenis en het verloop van een maakproces. De cursus wordt gegeven door Laura Simonse. Laura studeerde dramaturgie aan de Universiteit van Amsterdam en is werkzaam als freelance dramaturg.

 

 • 1 februari - Inleiding over de verschillende vormen van toneel, de recente Nederlandse toneelgeschiedenis en het verloop van een maakproces.
 • 8 februari - Inleiding op voorstelling ‘Caligula’, uitleg van drama-analyse en gezamenlijk lezen van een gedeelte van de toneeltekst van Caligula.
 • 1 maart - Bezoek aan ‘Caligula’ met gezamenlijke nabespreking
 • 12 april - Inleiding op Brave New World en uitleg semiotiek
 • 10 mei - Bezoek aan ‘Brave New World’ en gezamenlijke nabespreking

 

[de serie is alleen in z'n geheel te bestellen]

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie