Live in Nerdland: DNA

Lieven Scheire
Scheire zoekt het uit
wo 3 apr 20:15 - 21:45
wo 3 apr ’19
20:15 - 21:45
  • wo 3 apr ’19
    20:15 - 21:45
    Theaterzaal

Een theatercollege van Lieven Scheire – half wetenschapper, half mens – is altijd een hele belevenis: met zijn enthousiasme voert hij de bezoeker door de wonderlijke wereld van de fysica en de natuurkunde met waanzinnige weetjes en onthutsende theorieën.

'Lieven Scheire is een heldere, grappige en bevlogen spreker, die iedereen bij de les houdt' ( ***** AD)

‘Stand-up physics’ is de term die een show van Lieven het beste past. In Vlaanderen en in Edinburgh heeft hij zijn unieke vorm al met veel succes op de planken gebracht. Het bracht hem zelfs tot shows in
 het vermaarde CERN in Geneve. “This genuinely is a great, simple, education-as-entertainment show” aldus dagblad The Scotsman naar aanleiding van shows in Edinburgh.

Het gaat snel in de wetenschap en de technologie. Ruimtevaart, robotica en menselijke genetica zijn maar enkele van de gebieden die met grote stappen vooruit gaan. Welke ontwikkelingen staan er te trappelen aan de uitgang van het lab om binnenkort ons dagelijkse leven te zullen betreden? Lieven Scheire zoekt het uit.

In dit theatercollege heeft hij het over ons DNA, en hoe de genetica zowel ons zelfbeeld als onze medische toekomst ingrijpend aan het veranderen is.