Muzikaal en visuele experience door bijzonder talent

Adem

LAKSHMI
28 feb
20:30
  • do 28 feb
    20:30
    Theatercafé
    Geweest

Helaas kan dit concert geen doorgang vinden in Theater de Veste. Bezoekers zijn/worden door Theater de Veste op de hoogte gebracht (per mail). We hebben twee alternatieve concertdata: 27 februari in Hoofddorp en 8 maart in Schiedam. Meer info via de kassa van Theater de Veste.

Nadat ze op weergaloze wijze Zeg me dat het niet zo is van Frank Boeijen vertolkte in De Wereld Draait Door, kon niemand meer om zangeres LAKSHMI heen. Dit najaar tourt ze met haar voorstelling ADEM langs theaters in Nederland en doet ook ons theater aan.

 

Lakshmi Swami Persaud is een groot talent en wist in korte tijd veel indruk te maken in de Nederlandse muziekscene met haar pop-noir. Ze is niet voor niets vernoemd naar de godin van de liefde: op haar debuutalbum bezingt LAKSHMI de liefde in al haar vormen.

 

Maar haar liedjes gaan ook over twintiger zijn, het leven van een vrouw in een mannenwereld, antiheld willen zijn, maar tegelijk verlangen naar erkenning. Ze verpakt haar persoonlijke, poëtische verhalen in donkere, elektronische pop met strijkers en heftige synths. Lana Del Rey meets Warhaus meets Massive Attack. Na intensief toeren langs clubs en festivals debuteert ze met ‘ADEM’ in het theater. Tijdens een presentatiemiddag hier in Theater de Veste maakte ze grote indruk, mis het niet.

Recensie OOR
“Lakshmi Swami Persaud maakte de afgelopen tijd naam met haar televisieoptredens in De Beste Singer-Songwriter, De Slimste Mens en DDWDD. Een leuk onbevangen meisje uit Wijchen dat het allemaal niet zo serieus neemt. Met haar muziek is het haar echter wel ernst. Het album Siren verschijnt aan het begin van een theatertournee onder de titel 'Adem'. Dat de jonge Haarlemse kiest voor het pluche is logisch: haar donkere luisterliedjes, pop noir in het verlengde van Lorde en Lana del Rey, komen daar het best tot zijn recht. De spring-in-‘t-veld uit de media contrasteert nogal met het introspectieve karakter van haar muziek, zoals haar hang naar perfectie haaks staat op haar voorkeur voor alles wat kraakt en schuurt. Maar dat zijn contrasten die in een theatersetting juist erg goed kunnen werken.

Siren bevat in ieder geval ruim voldoende ingrediënten voor een spannende voorstelling. Blue Lights, Wars en Feeling Like Forgetting hebben een instant appeal en het a capella Waiting Till The Sun Comes Up is ronduit indrukwekkend. Daartegenover staan lekkere dwars en tegendraads klinkende tracks als When No One Sees Me, Empty en het schurende instrumentale viool-stuk Ithaca. Lakshmi maakt met Siren een grote sprong voorwaarts.”
 

Credits

concept, tekst, muziek en zang: Lakshmi Swami Persaud | regie en dramaturgie: Vincent van den Elshout | gitaar: Pascal Voorbraak | drums en percussie: Rogier van Roosmalen | viool en zang: Pauline Koning | bas en toetsen: Sjaak Thiessen

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie