Pas de Deux

Scapino Ballet Rotterdam & Michiel Borstlap
Fascinerend samenspel van ingetogen pianomuziek en expressieve dans
wo 20 feb 20:15 - 21:30
wo 20 feb ’19
20:15 - 21:30
  • wo 20 feb ’19
    20:15 - 21:30
    Theaterzaal

Na een succesvolle tour, lovende reacties én een nominatie voor de Zwaan – de Nederlandse Oscar van de dans – voor danseres Jozefien Debaillie is ‘Pas de Deux’ terug in het theater en is ook in Delft te bewonderen.

In de choreografie van Ed Wubbe is de live pianomuziek van Michiel Borstlap de motor voor de dans. ‘Pas de Deux’ is een dansconcert waarin twee werelden samenkomen. De muziek van Michiel Borstlap is kristalhelder en imposant door haar eenvoud en harmonie. De dans van Wubbe is expressief, ontregelend en dynamisch.

Het samenspel én de confrontatie tussen beiden levert een fascinerende voorstelling op. Het ene moment lichtvoetig en sereen, het andere gepassioneerd en opwindend. Het warme pianospel van Borstlap krijgt een diepere betekenis door de dans, die verder geen verhaal nodig heeft. “Bijzonder aangenaam, lichtvoetig, sereen en contemplatief.” (De Volkskrant ****)

 

Inleiding op de voorstelling

Voorafgaand aan de voorstelling vindt er om 19.15 uur een gratis inleiding plaats, deze wordt gegeven door ex-Scapino danseres Annemarie Labinjo. U bent van harte welkom!

[ticket inclusief drankje & bewaakte garderobe]