Welkom in de magische wereld van Jetse Batelaan

Het verhaal van het Verhaal

Het Zuidelijk Toneel en Theater Artemis (8+)
2 dec
14:30
  • zo 2 dec
    14:30
    Theaterzaal
    Geweest

Hoe maak je spannend theater? Laat dat maar aan Jetse Batelaan over. Van werkelijkheid maakt hij theater en andersom. In samenspel met publiek creëert hij magische werelden waarin het plots kan zinderen van verlangens en verwachtingen. En met veel grappige vondsten, kom kijken!

Joehoe?
Is daar iemand?
Ergens een verhaal? 

 

Op een dag zit het publiek op een voorstelling te wachten. Het gordijn gaat open en het toneel blijkt naar de kapper te zijn geweest, helemaal kaal! Huh? In een hoek scharrelen wat mensen rond. Wie dat zijn? Geen idee, maar ze komen voor je handtas en ruiken naar mos! 

 

Het verhaal van het verhaal gaat over….tja, waar gaat het eigenlijk over? Wie dit kan navertellen is een held! Dit is Raar met een grote R. En Vreemd met een grote V. Maar ook spannend met een grote S.

 

Een hele wonderlijke natuurfilm met vierkanten, cirkels en Cristiano Ronaldo. En het publiek? Dat kan slechts smachten en snakken naar de rode draad. Maar waar dan? En waarheen? Trompetten! Er klinkt muziek! Zal het verhaal dan toch nog komen?

  

Het verhaal van het verhaal is een onvervalste ‘Batelaan’, een magische wereld waarin alles plots kan zinderen van verlangens en verwachtingen. Een 8+ familievoorstelling voor iedereen die niet gekozen is voor het schoolvoetbalteam, of juist wel!

 

Stop-motion-pakket

Niets leuker dan zelf je verhaal maken. Daarom heeft Theater Artemis 'n stop-motion-pakket gemaakt rondom Het 'Verhaal van het Verhaal'. Ga knippen, plakken, bouw je studio met latten en boeken en maak jouw verhaal met een stop motion filmpje! Deel je filmpje met de #hetverhaalvanhetverhaal hashtag. Het beste filmpje wint mooie prijzen!

 

Download hier je stopmotion-pakket: https://hzt.nl/in-de-maak/het-verhaal-van-het-verhaal 

Spectaculaire opening van het jeugdtheaterseizoen
Trouw *****

Lovende persreacties:

 

Wat een bizarre, geestverruimende trip is dit. En wat een lef van alle medewerkers, en de coproducerende gezelschappen Artemis en het Zuidelijk Toneel, om Batelaan te volgen op zijn ontdekkingstocht naar het begin van de verbeelding. (De Groene Amsterdammer)

 

Een spectaculaire opening van het jeugdtheaterseizoen. (Trouw*****)

 

Slim en oergeestig in een nog ongehoord en onbeslist verhaal (NRC Handelsblad****)

 

...een meerlagig, verrassend vormgegeven, avondvullend werk in de schouwburg waarbij je je publiek anderhalf uur lang in spanning houdt... (Theaterkrant.nl****)

 

Een vrolijke, kleurrijke licht anarchistische bende (...) een heerlijke belevenis.
(Omroep Brabant)

 

... avontuurlijk, absurd in het kwadraat, prachtig en komisch ... (Brabants Dagblad)

 

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie