Prachtverhaal vol humor, beeldende poëzie en meeslepende livemuziek

Muziek van Beneden

Het Houten Huis (5+)
25 nov
14:30
 • zo 25 nov
  14:30
  Theaterzaal
  Geweest

‘Muziek van Beneden’ is een familievoorstelling vol humor, beeldende poëzie en meeslepende livemuziek.


"De gedreven jonge makers van Het Houten Huis blijven in Muziek van Beneden hun magisch-muzikale-nostalgische stijl trouw, maar overtreffen zich in deze voorstelling wat betreft timing, actie en gedetailleerdheid. Niet te missen, dit theaterseizoen.”
(Dagblad van het Noorden *****)

In een straat ver weg van de natuur wonen mensen en andere dieren dicht op elkaar. Ze kennen elkaar en toch ook niet. Ze leven langs elkaar heen én zijn samen.

De buurman beneden broedt op een reusachtig ei. 
Die van hiernaast is alle dagen ziek, maar heeft niemand nodig.

 ’s Nachts sluipt er een tijgermeisje door de straat. 
De pianoleraar op de hoek heeft geen werk en speelt alleen voor zichzelf.

 En ik, ik ben een konijn. Morgen geef ik een feest.

Over een straat vol dichte deuren, overlopende harten en muziek die door alle muren dringt...

 

Met een leuk en verrassend randprogramma in de foyer!
Muziek van Beneden is een voorstelling voor iedereen die buren heeft.
Vaak zit je, voordat de voorstelling begint, vol spanning te wachten in het theater samen met allemaal mensen die je niet kent. Eigenlijk zijn jullie op dat moment een soort buren, maar dan theaterburen! Ben je stiekem nieuwsgierig naar al die onbekende mensen, maar vind je het spannend om zomaar met iemand te gaan praten? Dan heeft onze postbode een speciaal briefpapier voor je dat je kunt invullen en kunt versturen naar een theaterbuurman of -vrouw. Misschien vraag je je wel af wat de favoriete sport is van dat meisje met die vlechtjes daar, of ben je benieuwd of die oudere meneer thuis een hondje heeft…

 

Deze voorstelling valt onder Festival Visuals.

In de pers:

 

 • "Wat een schoonheid, wat een meerlagigheid, wat een poëzie en vooral: wat een liefdevol precisiewerk. Over alles is nagedacht, ieder detail klopt, ieder scènebeeld is een schilderijtje op zich." (Dagblad van het Noorden *****)
 • "De gedreven jonge makers van Het Houten Huis blijven in Muziek van Beneden hun magisch-muzikale-nostalgische stijl trouw, maar overtreffen zich in deze voorstelling wat betreft timing, actie en gedetailleerdheid. Niet te missen, dit theaterseizoen.”  (Dagblad van het Noorden *****)
 • ''Een lawaaiig leven van alledag, maar dan dichterlijk absurd opgetild in een fraai ritme van prachtige beeldpoëzie. Muziek van Beneden oogt als een op muziek gezette film van Alex van Warmerdam, maar voelt warmer.'' (De Volkskrant ****)
 • “Voor het zover is hebben we al intens kunnen genieten van Radek Fedyk, de muzikale duizendpoot die het winkeltje bestiert. (…) Elke ochtend blaast hij het straatje met een serenade nieuw leven in en voortdurend ontlokt hij aan al zijn instrumenten de prachtigste melodieën." (De Theaterkrant ***)
Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie