Sterrencast omringt Huub Stapel, gratis inleiding

King Lear

Toneelgroep Maastricht
vr 23
november

Bol van gekonkel, verraad en doortrapte intriges, maar ook van klaterende taal. Regisseur Servé Hermans heeft een sterrencast tot zijn beschikking met onder anderen Huub Stapel als King Lear en Wilfried de Jong als de nar.

De oude koning Lear wil zijn rijk verdelen onder zijn drie dochters. Om beurten vraagt hij hen hoeveel ze van hem houden. Maar uitgerekend zijn oogappel weigert de vleierij van de andere zussen te overtreffen.

 

Na zijn veelgeprezen, muzikale versie van Othello (2015) brengt Servé Hermans opnieuw een klassieker van Shakespeare naar het theater. Hermans kiest voor King Lear vanwege zijn fascinatie voor het thema vadermoord. Daarnaast wilde hij graag weer samenwerken met Huub Stapel: “In zijn lange carrière heeft hij nooit eerder in een stuk van Shakespeare gespeeld. Ik vond het tijd worden.”


Gratis inleiding
Voorafgaand van harte welkom bij de inleiding die meer verdieping en achtergrond bij het stuk en deze uitvoering geeft. Aanvang 18.30 uur.

Let op: de aanvangstijd is gewijzigd naar 19.30 uur (i.p.v. 20.15 uur)

 

Credits

tekst: William Shakespeare | bewerking: Jibbe Willems | regie: Servé Hermans | spel: Huub Stapel, Wilfried de Jong, Porgy Franssen, Dirk Roofthooft, Sylvia Poorta, Hans Trentelman, Dries Vanhegen, Mieneke Bakker, Louis van Beek, Hans van Leipsig en Elisabeth De Loore

 

Cookies

We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.

Klik hier voor meer informatie Sluiten