Sterrencast omringt Huub Stapel, gratis inleiding

King Lear

Toneelgroep Maastricht
23 nov
19:30
 • vr 23 nov
  19:30
  Theaterzaal
  Geweest

"IJzersterk acteurstheater met als gouden greep Huub Stapel in de titelrol" aldus de Theaterkrant.
Bol van gekonkel, verraad en doortrapte intriges, maar ook van klaterende taal. Regisseur Servé Hermans heeft een sterrencast tot zijn beschikking met onder anderen Huub Stapel als King Lear en Wilfried de Jong als de nar.

De oude koning Lear wil zijn rijk verdelen onder zijn drie dochters. Om beurten vraagt hij hen hoeveel ze van hem houden. Maar uitgerekend zijn oogappel weigert de vleierij van de andere zussen te overtreffen.

 

Na zijn veelgeprezen, muzikale versie van Othello (2015) brengt Servé Hermans opnieuw een klassieker van Shakespeare naar het theater. Hermans kiest voor King Lear vanwege zijn fascinatie voor het thema vadermoord. Daarnaast wilde hij graag weer samenwerken met Huub Stapel: “In zijn lange carrière heeft hij nooit eerder in een stuk van Shakespeare gespeeld. Ik vond het tijd worden.”

 

Uit de pers:

 • "IJzersterk acteurstheater met als gouden greep Huub Stapel in de titelrol" Theaterkrant
 • "Van de sterk acterende cast mogen Porgy Franssen als de gekwelde Gloster en de super spelende Dirk Roofthooft in de rol van Edgar niet onvermeld blijven. Naast Huub Stapel uiteraard, die in de titelrol zijn vanzelfsprekende natuurlijke aanwezigheid op een podium excellent tot uiting brengt." **** De Limburger
 • “ ‘Ze had altijd al een zachte stem”, fluistert de oude koning Lear bij het dode lichaam van zijn jongste dochter, Cordelia. Ondanks alle waanzin en gekrenkte trots hoopt hij op een wonder, maar vergeefs. Haar zachte stem zwijgt voorgoed. Deze verstilde scène aan het slot is een van de allermooiste uit King Lear door Toneelgroep Maastricht met een gedreven acterende Huub Stapel in de hoofdrol.” NRC Handelsblad
   

Let op: de aanvangstijd van de voorstelling is gewijzigd naar 19.30 uur (i.p.v. 20.15 uur)

 

Gratis inleiding om 18.30 uur in ons Theatercafé. Wees welkom!

Eten bij toneel
Kom voor een smakelijke appetizer voorafgaand aan King Lear bij ons eten in het Theatercafé. U zit met medebezoekers aan lange tafels die vol lekker eten staan om te delen. En wij zorgen voor een boeiend lezing over het stuk dat u gaat zien.
The Living, een restaurant op steenworp afstand van ons theater, kookt voor u. Jorine en haar team zorgen voor afwisselende en vooral lekkere gerechten, 100% vegetarisch en 100% biologisch. The Living staat voor creatief homemade food met groente in de hoofdrol en een verregaand duurzaamheidsbeleid op de achtergrond. Voor € 20 p.p. eet u mee.


Om 18.00 uur is ons theater geopend en vanaf 18.15 uur worden de gerechten uitgeserveerd. Wij zien u graag!
 

Credits

tekst: William Shakespeare | bewerking: Jibbe Willems | regie: Servé Hermans | spel: Huub Stapel, Wilfried de Jong, Porgy Franssen, Dirk Roofthooft, Sylvia Poorta, Hans Trentelman, Dries Vanhegen, Mieneke Bakker, Louis van Beek, Hans van Leipsig en Elisabeth De Loore

 

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie