Welke rol speelt toeval in een wereld waarin we met technologie al het toeval willen uitsluiten?

How to build a universe

Theater Rotterdam: Davy Pieters
vr 9
november

Ons huidige wereldbeeld wordt steeds meer bepaald door algoritmes en technologie. Maar veel inzichten die je wereldbeeld op z’n kop zetten, ontdekken we per toeval. Maker Davy Pieters ontleedt in 'How to Build a Universe' het toeval, om te begrijpen hoe ingrijpende inzichten tot stand komen.

We leven in een ogenschijnlijk maakbare wereld. Met alle technologie kunnen we eindeloos op de wereld inzoomen en het leven controleren en manipuleren. We laten ons in dit digitale tijdperk daardoor steeds meer leiden door de algoritmes die daarachter schuilgaan. Met het grootste gemak dragen we onze zoektochten en creativiteit daaraan over.


Toch beginnen de grootste ontdekkingen per toeval. Zowel in één mensenleven als in de hele mensheid. Kunnen wij met al onze technologie zelfs wereldveranderende inzichten regisseren? En als dat zo is, hoe beïnvloedt dat ons perspectief op de wereld? Op ons leven? En op onszelf?
 

'How to Build a Universe' ontleedt het toeval. Regisseur Davy Pieters tornt daarbij zowel aan de wetten van het theater als aan de wetmatigheden van de wereld, met een beeldende, filmische, fysieke en muzikale voorstelling als resultaat.

Programma

Davy 
Pieters won voor haar afstuderen aan de regieopleiding van Toneelacademie Maastricht de Henriette Hustinx prijs voor excellent talent. Van 2013 tot 2016 maakte ze bij productiehuis Frascati verschillende voorstellingen, waaronder het bejubelde monoloog The Truth About Kate (2014) waarmee ze werd genomineerd voor de BNG Nieuwe Theatermakersprijs. Daarna volgde How Did I Die (2014) waarmee Pieters de publieksprijs op het Fast Forward Festival for Young Directors in Braunschweig (DE) won.

Credits

concept en regie: Davy Pieters | spel: Klára Alexová, Niels Kuiters, Ayrton Fraenk, Mees Borgman, Syoma Ekhart | muziek: Jimi Zoet| compositie zang: Lisa Verbelen

 

Cookies

We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.

Klik hier voor meer informatie Sluiten