Het Filosofisch Café

Coen Simon
Waarom niemand hetzelfde wil en iedereen hetzelfde doet
do 8 nov 20:30
do 8 nov ’18
20:30
  • do 8 nov ’18
    20:30
    Theatercafé

De Duitse Verlichtingsfilosoof Immanuel Kant riep tweehonderd jaar geleden op zelf te denken, los van de dogma's van de kerk. Sindsdien gaat het heel goed met de wetenschap, maar minstens zo goed met de eigen mening.

Hoe kunnen we ons oordeelsvermogen oefenen en gebruiken in een tijd waarin feiten en alternatieve feiten om het hardst de baas spelen? Kom luisteren en oordeel zelf.

Coen Simon (1972) studeerde wijsbegeerte en schreef over verschillende filosofische kwesties voor dagblad Trouw, Filosofie Magazine en De Correspondent. Hij publiceerde negen boeken, waaronder En toen wisten we alles: een pleidooi voor oppervlakkigheid, waarvoor hij in 2012 de Socrates Wisselbeker won voor beste filosofische boek. De jury schreef daarover: ‘In een bedrieglijk lichtvoetige stijl behandelt hij de ongemakken en eigenaardigheden van het moderne leven.' Onlangs verscheen van hem "Oordeel zelf". Waarom niemand hetzelfde wil en iedereen hetzelfde doet.

Het Filosofisch Café is een initiatief van Studium Generale TU Delft en Theater De Veste en vindt meerdere keren plaats. Houd hiervoor onze website in de gaten.