Oordeel zelf

Het Filosofisch Café

Coen Simon
do 8
november

De Duitse Verlichtingsfilosoof Immanuel Kant riep tweehonderd jaar geleden op zelf te denken, los van de dogma's van de kerk. Sindsdien gaat het heel goed met de wetenschap, maar minstens zo goed met de eigen mening.

In deze denkquiz leert filosoof Coen Simon hoe we ons oordeelsvermogen kunnen oefenen en gebruiken in een tijd waarin feiten en alternatieve feiten om het hardst de baas spelen. Kom luisteren en oordeel zelf.

Coen Simon is schrijver en filosoof en maakte naam met ´Zo begint iedere ziener´, ´Waarom we onszelf zoeken maar niet vinden´ en ´Filosoferen is makkelijker als je denkt´. Voor ´En toen wisten we alles´ ontving hij de Socratesbeker. De jury schreef daarover: ‘In een bedrieglijk lichtvoetige stijl behandelt hij de ongemakken en eigenaardigheden van het moderne leven.' Onlangs verscheen van hem Oordeel zelf. Waarom niemand hetzelfde wil en iedereen hetzelfde doet.

Het Filosofisch Café is een initiatief van Studium Generale TU Delft en Theater De Veste en vindt meerdere keren plaats. Houd hiervoor onze website in de gaten.

 

Cookies

We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.

Klik hier voor meer informatie Sluiten