Waarom niemand hetzelfde wil en iedereen hetzelfde doet

Het Filosofisch Café

Coen Simon
8 nov
20:30
  • do 8 nov
    20:30
    Theatercafé
    Geweest

De Duitse Verlichtingsfilosoof Immanuel Kant riep tweehonderd jaar geleden op zelf te denken, los van de dogma's van de kerk. Sindsdien gaat het heel goed met de wetenschap, maar minstens zo goed met de eigen mening.

 

Hoe kunnen we ons oordeelsvermogen oefenen en gebruiken in een tijd waarin feiten en alternatieve feiten om het hardst de baas spelen? Kom luisteren en oordeel zelf.

Coen Simon (1972) studeerde wijsbegeerte en schreef over verschillende filosofische kwesties voor dagblad Trouw, Filosofie Magazine en De Correspondent. Hij publiceerde negen boeken, waaronder En toen wisten we alles: een pleidooi voor oppervlakkigheid, waarvoor hij in 2012 de Socrates Wisselbeker won voor beste filosofische boek. De jury schreef daarover: ‘In een bedrieglijk lichtvoetige stijl behandelt hij de ongemakken en eigenaardigheden van het moderne leven.' Onlangs verscheen van hem "Oordeel zelf". Waarom niemand hetzelfde wil en iedereen hetzelfde doet.

Het Filosofisch Café is een initiatief van Studium Generale TU Delft en Theater De Veste en vindt meerdere keren plaats. Houd hiervoor onze website in de gaten.

 

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie