Wagner laat niemand koud

Wagner: De Halve Ring

De Hotshop - cooler dan De Warme Winkel
26 okt
19:30
  • vr 26 okt
    19:30 - 23:00
    Rabozaal
    Geweest

"Om te bepalen of een kunstwerk er echt toe doet, hoef je dat werk zelf eigenlijk nauwelijks te onderzoeken. Je kan het belang ervan beter afmeten aan de hoeveelheid en kwaliteit van de kritiek en de hommages die eraan gewijd werden. In het geval van Wagner is die hoeveelheid overstelpend. Hoe omstreden ook, tot dit oeuvre dient elke toneelmaker zich te verhouden. Wagner: De halve Ring van de jongehonden-afdeling van De Warme Winkel toont dat overtuigend aan (en steekt ondertussen ook de draak met de moraalridders die Wagner verketteren)." (De Theaterkrant)

“Tot dit oeuvre dient elke toneelmaker zich te verhouden. Wagner: De halve Ring van de jongehonden-afdeling van De Warme Winkel toont dat overtuigend aan”  (Theaterkrant)
“dankzij die aanpak biedt Wagner: De halve Ring heel wat kritisch potentieel.”
(De Morgen)
 

Eerder spiegelde De Warme Winkel zich aan het levensverhaal van Amadeus; nu is het  de beurt aan componist Wagner. Nazi-uithangbord voor de een, anarchist en vernieuwer voor de ander. Een complex vlechtende componist of een muzikale zeikstraal: Wagner laat niemand koud.

 

Totaaltheater op rantsoen, verkwikkende halve marathon

Vijf Vlaamse acteurs uit de millennial-categorie geven een energieke, eigen draai aan deel I en II van Wagners operavierluik 'Der Ring des Nibelungen'. Het orgastische en pompeuze meesterwerk wordt met minimale middelen omgevormd tot een verkwikkende halve marathon. Totaaltheater op rantsoen, begeleid door Ward Weemhoff, acteur van De Warme Winkel.

 

Deel I Das Rheingold ontstond al in 2013 op het conservatorium van Antwerpen. De ontvangst vroeg niet alleen om een groter publiek, maar ook om een vervolg. Vijf jaar geleden begonnen de makers aftastend en naïef, maar inmiddels zijn de wereld én de acteurs alweer vijf jaar verder afgegleden. Deel II, Die Walküre, zal dus onvermijdelijk een ander register bespelen.

 

Verloop van de avond:

  • 19.30 - 21.00 uur, eerste deel
  • 21.00 - 21.30 uur, pauze
  • 21.30 - 23.00 uur, tweede deel

Credits

regie: Ward Weemhoff | van en met: Sara Lâm, Jonas De Vuyst, Lukas De Wolf, Lauranne Paulissen en Verona Verbakel | geluidsontwerp: S.M. Snider | lichtontwerp: Lucas Van Haesbroeck | decoradvies: Theun Mosk
een coproductie met Monty, Antwerpen

 

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie