De Vrouw

Orkater I Lars Doberman
27 sep
20:15
  • do 27 sep
    20:15 - 22:05
    Theaterzaal
    Geweest

Muziektheatercollectief Lars Doberman liet zich eerder inspireren door een jazzicoon, door een beruchte moordenaar en opent nu de jacht op de vrouw. Maar wat is een vrouw eigenlijk, vroegen de mannen zich af? In ieder geval iets wat zij niet zijn. En zo begon het grote vergelijken. En daar ging het mis.

De groep duikt onder met een speciaal voor hen geschreven tekst door schrijver en acteur Vincent van der Valk. Zijn woorden vormen de boei in een zee van ongemakkelijke veronderstellingen. Gewapend met 1000+ afbeeldingen, 28 symbolische personages, 204 verschillende meningen, 15 elkaar tegensprekende muziekgenres, 4 musicerende acteurs, 1 beeldend kunstenaar, 1 visueel intermezzo, 1 regisseur die eigenlijk bij een ander collectief hoort en 0 vrouwen, gaat Lars Doberman op jacht. Om via ‘De Vrouw’ uit te komen bij… ja bij wat eigenlijk?

 

“Een struikeltocht vol observaties, kwinkslagen, bekentenissen, brutaliteit, branie en (vooral veel) relativering en humor.” (Haarlems Dagblad)

 

“Een hilarisch over elkaar heen buitelen in verontschuldigingen om elke #MeToo-aanklacht in de kiem te smoren.” (Het Parool)


De vrouw is een mijnenveld na #metoo (NRC Handelsblad)


“De Vrouw van Orkater | Lars Doberman is twee uur lang volop genieten van de fraaie enscenering en van vier op hoog niveau acterende acteurs/muzikanten die alles wat ze weten, denken en fantaseren over het fenomeen ‘de vrouw’ op een speelse manier uitwerken. Een aanrader. Ook voor vrouwen.” (RiRo Recensie)

 

Credits

tekst: Vincent van der Valk | regie: Vincent Rietveld | van en met: Jip van den Dool, Jochem van Laarhoven, Matthijs van de Sande Bakhuyzen, Reinout Scholten van Aschat en Mattias Van de Vijver

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie