Driving Miss Daisy

Anne Wil Blankers en Edwin Jonkers
Bijzondere vriendschap in een door rassenrellen geteisterd Amerikaans Zuiden
za 15 sep 20:15 - 21:35
za 15 sep ’18
20:15 - 21:35
  • za 15 sep ’18
    20:15 - 21:35
    Theaterzaal

Driving Miss Daisy is het hartverwarmende verhaal van een bijzondere vriendschap tussen de weduwe Miss Daisy (Anne Wil Blankers) en haar chauffeur (Edwin Jonker). In de Zuidelijke Staten van Amerika, die in de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw geteisterd werden door rassenrellen en de strijd om gelijke rechten, proberen ze een weg te vinden tussen vooroordelen, racisme, en ouder worden.

Wanneer de Joodse weduwe Daisy (Anne Wil Blankers) haar auto total loss rijdt, huurt haar zoon Hoke Colburn in als chauffeur. Tot afgrijzen van zijn moeder, die niet zit te wachten op iemand met een andere huidskleur. Dit iconische toneelstuk over trots, veranderende tijden en de transformerende kracht van vriendschap wordt voor het eerst in Nederland opgevoerd. In 1988 won ‘Driving Miss Daisy’ de Pulitzer Price voor Beste Drama. Het werd in 1989 verfilmd en won maar liefst drie Oscars: Beste Film, Beste Actrice en Beste Bewerkte Scenario.

Credits

tekst: Alfred Uhry | vertaling: Teunkie van der Sluijs | regie: Agaath Witteman | spel: Anne Wil Blankers, Edwin Jonker en Iwan Walhain